Kaza, Eskişehir-Ankara karayolunun 36'ncı kilometresinde bugün saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen LPG'li otomobil, karşı yönden gelen ve Mersin'den Bursa'ya giden Mahmut Fidan yönetimindeki yolcu otobüsünün altına girdi. Kazada otomobilin LPG tankı tarlaya fırladı, içerisinde benzin bulunan yakıt deposu alev aldı. Alevler bir anda yolcu otobüsünü de sardı. Otobüsün yan tarafında uyuyan ikinci şoför Metin Sökmen emniyet valfleri açarak kapıların açılmasın sağladı. Otobüs yolcuları da yanan araçtan dışarı çıktı.    

 

Tamamen yanan otomobilde bulunan ilk belirlemelere göre 3 kişi yanarak öldü. Otobüste bulunan 20 kadar yolcusu ise hafif yaralandı. Yaralı yolculardan bir bölümünün tedavisi 112 ambulansında görevli sağlık ekibi tarafından olay yerinde yapıldı, diğer yaralılar da Eskişehir'deki hastanelere kaldırıldı. Otobüs yolcuların Mehmet Yılmaz, "5'inci koltukta oturuyordum. Yol çalışması nedeniyle tek şeritten verilen yolda karşıdan gelen bir otomobil önündeki aracı solladı, daha sonra kontrolü hakimiyetini kaybederek otobüsün altına girdi. Ardından da alevler yükseldi" dedi.

 

Jandarma Komutanlığı yetkilileri olayda otomobilin ve yolcu otobüsünün tamamen yandığını ve kullanılamaz hale geldiğini, otomobilde ilk belirlemelere göre biri kadın 3 kişinin öldüğünü, araçta başka kimse bulunup bulunmadığının araştırıldığı bildirdi.