Ardahan'ın Posof ilçesinde 41 gün önce ayı tarafından kaçırılan yaşlı adamın parçalanmış cesedi bulundu. Köyün 2 kilometre uzaklığında vücudunun sadece yarısı bulunan şahsın ayı tarafından öldürülüp gömüldüğü, daha sonra yabani hayvanlar tarafından ortaya çıkarılıp cesedinin parçalandığı tahmin ediliyor.

Hastalanması üzerine Posof ilçesinden Ardahan'a gelen Gaffar Göçoğlu (77), akşam üzeri ilçeden bir vatandaşın aracıyla ormanlık alanda bulunan Gümüşkavak köyüne bırakıldı. Evinin yaklaşık 200 metre ilerisine bırakılan Gaffar Göçoğlu, ortadan kayboldu.

Göçoğlu'nu başta ilçe jandarma komutanlığı ekipleri olmak üzere arama kurtarma timi bulmak için yoğuna gayret gösterdi. Arazide her yer didik didik edilmesine karşın, yaşlı vatandaş bulunamadı.

Aradan yaklaşık bir buçuk ay sonra bugün köyün ilerisinde Gaffar Göçoğlu'nun cesedi köylüler tarafından parçalanmış bir şekilde bulundu. Sadece çenesi, kalça kemiği ve vücudunun bir parçası bulunan Gaffar Göçoğlu'nun ayı tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülüp gömüldüğü, daha sonra ayı veya yabani hayvanlar tarafından cesedinin ortaya çıkarılıp parçalandığı tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşkavak Köyü Muhtarı Cemil Öztürk, Gaffar Göçoğlu'nun cesedinin bulunduğu yerin köyün 2 kilometre ilerisi olduğunu ve o arazide daha önce arama yaptıklarını, ancak herhangi bir ize rastlamadıklarını söyledi.

Göçoğlu'nun ayı tarafından kaçırılmasından şüphe ettiklerini ifade eden Muhtar Öztürk, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede yaşlı vatandaşın ayı tarafından öldürülüp gömüldüğünü, ardından ayı ya da yabani hayvanlar tarafından gömülen yerden çıkarılıp parçalandığı üzerinde durulduğunu dile getirdi. Göçoğlu'na ait elbiselerin de yırtılmış olarak cesedin yanında bulunduğunu kaydeden Muhtar Öztürk, nüfus cüzdanıyla birlikte yaşlı adamın tespihi ve 25 lirasının üzerinde bulunduğunu ifade etti.

Ölüm nedeninin kesinleşmesi için kemiklerin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini vurgulayan Öztürk, geç de olsa cesedin bulunmasının teselli olduğunu kaydetti.