Eskişehir’in Odunpazarı İlçesi’ndeki Mobilyacılar Çarşısı esnafı, 1986 yılında para toplayarak bir cami yaptırdı. Tabakhane Mobilyacılar Camii’nin yanındaki arsa ise boş kaldı.
Ancak geçen 24 senenin ardından Aydınlar İnşaat Şirketi, caminin hemen bitişiğine bir apartman yapmaya başladı. 5 katı tamamlanan apartmanın, 7 katlı olacağı belirtildi. Ancak camiyi yaptıran Mobilyacılar Çarşısı esnafı ile cami cemaati apartmanın camiye veminaresine bitişik olmasına tepki gösterdi. İnşaat şirketine arsa için 600 bin TL fiyat verdiklerini belirten esnaf, kızgınlığını, “Orayı caminin bahçesi yapacaktık. İnşaat şirketi ise 750 bin TL istedi.
Belediye de ruhsatı verince yapacak bir şey kalmadı. Apartmanın yıkılmasını istiyoruz” sözleriyle dile getirdi. Çarşı esnafı, “Caminin bitişiğine apartman yapılması kabul edilemez. Müftüyle de bu konuyu konuştuk. Şikâyetlerimizi ilettik. O da konuyla ilgileneceğini söyledi. Biz arsa için 600 bin TL vermeye hazırız. Yeter ki yetkililer bu soruna bir an önce çözüm bulsun” ifadesini kullandı.

MÜFTÜ DEVREDE
Eskişehir İlMüftüsü Dr. Ahmet Akın da “Konu cami yönetimi tarafından bana da iletildi. Gerekli yerlere başvurduk. Konu ile ilgili çalışmamız devamediyor” diye konuştu. Caminin yanındaki inşaatı yapan Aydınlar İnşaat Şirketi’nin yöneticileri ise çalışmaların yasalara uygun olduğunu söyledi.

‘İZİNLER ALINDI’
İnşaatı yapan şirketin yetkilileri, belediyeden ve gerekli kurumlardan izin alarak inşaata başladıklarını, cami yönetiminden kendilerine bir şikâyet gelmediğini savundu.