İstanbul'un Anadolu yakasında ektili olan sis nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar yapılamadı.
Buraya inmesi gereken uçaklar da Atatürk Havalimanı ve Çorlu Havaalanı'na yönlendirildi.
İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis, özellikle Anadolu yakasında kara ve hava trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda hava ulaşımı durma noktasına geldi. Yapılanmayan iç hat seferleri yüzünden mağdur olan yolcular, otobüslerle Atatürk Havalimanı'na gönderildi. Yolcular, yaşanan gecikme nedeniyle firma yetkililerine tepki gösterdi.
ÇORLU VE ATATÜRK HAVALİMANINA YÖNLENDİRME
Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken iç hat ve dış hat uçakları, sis nedeniyle Çorlu ve Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi. Havalimanında yakınlarını bekleyen vatandaşlar, bekledikleri uçakların nereye yönlendirildiğini öğrenememekten şikayetçi oldu. Sis yüzünden birçok uçak seferi iptal edildi. Gecikmeli yapılacağı duyurulan uçuşlar nedeniyle de bazı yolcular, biletlerini iptal ettirerek evlerine geri döndü.
Anadolu yakasında etkili olan sis nedeniyle kara yolunda da görüş mesafesi zaman zaman on metreye kadar düştü. Trafikteki araçlar ikaz ışıklarını yakarak güçlükle ilerleyebildi.