Florida'da Melanie Beacham adlı kadın araba almak için bir şirkete 362 dolar borçlandı. Beacham'ın iddiasına göre alacaklı firma Facebook'ta duvarına borcunu ödemesi konusunda iletiler göndererek kendisini sık sık rahatsız etmeye başladı. MarkOne Financial adlı firma ayrıca aile üyelerine, kadının derhal şirketi araması için Facebook üzerinden çağrı yaptı.

Genç kadın şirketin adresini bilmesine rağmen, kendisine ve ailesine ulaşmak için Facebook'u kullanmasına çok şaşırdığını söyledi. Beacham, aile üyelerine karşı küçük düşürüldüğünü de ekleyerek dava açacağını söyledi.

MarkOne adlı finans şirketinin kendisini günde 10 kez telefon ile araması, SMS ve komşuları aracılığıyla haber yollaması ve kurye ile işyerine kadar mektup göndermesi de Melanie Beacham'ı hayli kızdırmış. Melanie'nin avukatı, şirketin genç kadına ve ailesine Facebook ve Twitter üzerinden ulaşmasının yasaklanmasını talep etti.

Avukatı Billy Howard, alacaklı firmanın hem Melanie'nin gizliliğini hem de Florida'nın tüketici hakları kanununu ihlal ettiğini söyledi.