Türkiye'yi Dünya 3. yapan Şenol Güneş, önce Almanya sonra Azerbaycan karşısında yenilen Milliler için bunları söyledi...

Milli takım ile en büyük başarıyı onunla yaşamıştık. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olduğumuz dönemde takımın başında o vardı...

Peki Şenol Güneş'e Türkiye'nin Azerbaycan karşısında aldığı 1-0'lık yenilginin ardından takımın gidişatı hakkında ne düşünüyor...

İşte Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş'in çarpıcı açıklamaları...
Milli Takım'ın Almanya ve Azerbaycan karşısında aldığı hezimetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şu anda suçlu aramak yerine eksikliklerimizi bulmamız gerekiyor. Çözüm yolu var. Şu anda da gruba başladığımız zaman da grup birinciliği ya da gruptan çıkma şansımız vardı. Şimdi grup birinciliği şansımız artık zor ama grup ikinciliği için hala şansımız devam ediyor. Panik yapmaya gerek yok. Önemli olan şampiyonaya katılabilmek.

Hiddink çok suçlanıyor....
Bana göre milli takım ile ilgili suçlu aramak yerine eksikliklerimizi, futboldaki temel eksikliklerimizi görüp yolumuza devam etmeliyiz. Yine söylüyorum panik yapmaya gerek yok. Kaybettiğimiz iki maçtan dolayı üzgünüz. Bana göre yarış devam ediyor. Birini suçlamak ya da suçlu aramak yerine eksikliklerimizi görüp Mart ayındaki Avusturya ve Belçika maçlarını da kayıpsız geçerek gruptan rahat bir şekilde çıkabiliriz.

Sizce Euro 2012'ye gitme şansımız hala var mı?
Bu gruptan çıkma şansımız bana göre hala devam ediyor. Gruptan birinci olarak çıkma şansımız oldukça düşük olsa da ikinci olarak gruptan çıkma şansımız var.

Emre, Azerbaycan maçından sonra yaptığı açıklamada "Saha dışında iyi arkadaş olsak da takım içinde bunu iyi yansıtamadık" dedi. Siz takımdaki arkadaşlığı nasıl buluyorsunuz?

Ben takımın içinde değilim. Takımdaki arkadaşlığın ne boyutta olduğunu bilmiyorum. Emre'nin açıklamaları ile ilgili bir açıklama yapamam..

-Sabah-