Erzurum ve Kilis'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi, 11 kilo 830 gram eroinle yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen organize suç örgütünün İran'dan temin ettiği uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götürmeye çalışacağı bilgisine ulaştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışma başlatan Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 5,5 ay süren çalışma sonucu, Z.K'nin (39) kullandığı 34 BC 3327 plakalı tırın Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptığını belirledi. Bunun üzerine, 16 Kasımda, Erzurum ve Kilis emniyet müdürlükleri ekiplerinin desteğiyle operasyon başlatıldı.

Kilis'te, Z.K'nin kullandığı tırda narkotik köpeği Efe'yle yapılan aramada, gizli bölmelerde 23 paket halinde toplam 11 kilo 830 gram eroin bulundu.

Z.K'nin yanı sıra Erzurum ve Kilis'te K.K. (28), B.İ. (40), R.Ü. (38), Ö.E. (37), M.A. (53), M.A.Y. (36), A.T. (48) ile C.D. (50) gözaltına alınarak Ceyhan'a getirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, uluslararası uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlıların eroini önce Bulgaristan'a, oradan Avrupa ülkelerine sevk etmeye çalıştığı bildirildi.