İhtiyaç sahipleri için 2 bin 500’ü Manisa’da, 2 bin 500’ü Aydın’da olmak üzere 5 bin konut yaptıracağını bildiren Keleşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Daha önce de söylediğim gibi kazandığımız birkaç kuruş serveti, kefen param hariç, son kuruşuna kadar fakir, fukara ve gurebaya dağıtacağız. Yaptığımız bu yardımlar ülkemizdeki, öncelikle Manisa’daki iş adamlarımıza örnek olsun. Dünya malı dünyada kalıyor. Yapılacak konutlar için Aydın Valiliği nezdinde her türlü desteği alıyoruz. Çalışmaların startını vereceğiz. Manisa Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’ten de gerekli yardım ve desteklerini bekliyoruz. Maddi bir beklentimiz yok. Desteklerinin manevi açıdan yanımızda olmasını istiyor ve bekliyoruz. Konutlarımız tamamlandığında törenle ihtiyaç sahiplerine anahtar teslimleri yapılacaktır. Bu sosyal sorumluluk projemizde vakfımıza verilecek desteklere şimdiden teşekkür ederiz.”

7 milyon TL’ye ulaştı

Bugüne dek 7 milyon TL bağış yapan Hakkı Celal Keleşoğlu, kendine kefen alacak kadar para ayırıp, geri kalan tüm servetini Türk Eğitim Vakfı (TEV), Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışlamıştı. Keleşoğlu, “Babamdan kalan birkaç kuruşumuzu Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında kazandık. Bu servet, kefen parası hariç Türkiye Cumhuriyeti ve fakir fukaranın emrindedir” demişti.

Üstten çekin

Hakkı Celal Keleşoğlu, bir süre önce bağışta bulunduğu Kızılay’ın Manisa’daki bölge toplantısına, o dönemde “Eşim” dediği, ancak henüz resmi nikah kıymadığı anlaşılan Hale Şahin’le katılmıştı. Kürsüde konuşan Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi’nin sözünü kesen Keleşoğlu, basın mensuplarının, kendisinden 30 yaş küçük Hale Şahin’in bacaklarının fotoğrafını çektiğini düşünerek, “Eşim bana Celal Bayar Üniversitesi’nin düzenlediği bir törende, gazeteciler tarafından kendisinin güzel bacaklarının fotoğrafının çekildiğini söyledi. Bu törende de alttan değil üsten çeksinler” demişti.

Bağışları

Anne ve babasının adını taşıyan Bekir- Sacide Keleşoğlu Vakfı’nı (BESKVA) kuran Keleşoğlu’nun, Nisan’dan bu yana yaptığı yardımlardan bazıları şunlar: - Kula Aşevi’nde her gün 1250 kişiyi doyuruyor - Kula Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kula Teknik Meslek Lisesi için 2 milyon 250 TL - Manisa Devlet Hastanesi fizik tedavi ve intaniye kliniği için 500 bin TL - Manisa Diyanet Eğitim Merkezi’nin inşaatı için 375 bin TL - Celal Bayar Üniversitesi’ne 350 bin TL - Kula Yaşlılar Derneği Huzurevi’ne 6 bilgisayar ve 8 televizyon - Karşıyaka Spor Kulübü altyapısına 50 bin TL - Ramazan’da 15 bin gıda paketi dağıttı - Ege Üniversitesi’ne 800 bin TL - Manisa Kızılay Kan Merkezi’ne 1 milyon 500 bin TL - Kemik İliği Transplantasyon Vakfı’na 400 bin TL - Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 315 bin TL - Manisa Bedensel Engelliler Derneği’ne 400 bin TL - Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Akçaova Beldesi’nde 12 derslikli lise binasının yapımı için 750 bin TL.