Yeni Zelanda'nın güney adalarından Greymouth'taki bir kömür madeninde meydana gelen patlama sonucunda 27 madenci göçük altında kaldı. Henüz nedeni kesin bilinmeyen patlama, önceki gün yerel saatle 15.45'te (TSİ 04.45) meydana geldi.

Polis, patlamadan kısa bir süre önce madende elektrik kesintisi yaşandığını belirtirken, maden güvenliği uzmanları, patlamanın gaz sızıntısından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Patlamanın ardından 5 işçi hafif yaralı halde yukarı çıkmayı başarırken, 27 işçiden haber alınamıyor. Şirket yetkilileri "Patlama yüzünden elektrik ve iletişim hatları kesildi.

Madencilerle iletişim kuramadığımız için yaşayıp yaşamadıklarından emin değiliz" derken, madencilerin 30 dakika yetecek oksijen tüplerine sahip oldukları hatırlatıldı. Durumun ciddiyetine dikkat çeken Başbakan John Key ise "Hükümet olarak madencilerimizi kurtarmak için gereken her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

ŞİLİ'DEN DAHA DERİN
Yerin bin 500 metre altında oldukları tahmin edilen işçilerin ailelerinin madenin başında toplanmaya başladıkları bildirildi. İşçi yakınları Şili'de yerin 700 metre altında 2 aydan uzun süre mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 33 işçiyi hatırlatarak, yetkililere "Yakınlarımızı kurtarın" çağrısı yaptı.