Haziran ayında yapılacak genel seçim ile AK Parti Meclis grubunda da ciddi bir değişim yaşanması bekleniyor. Bir önceki seçimde parti grubunu yüzde 50 oranında yenileyen Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde de benzer bir değişime gitmesi bekleniyor. Topun ucunda referandum sürecinde iyi performans göstermeyen 15 vekil var.

Değişim beklentisi milletvekilleri arasında da iddia konusu oldu. Hürriyet gazetesinin haberine göre AK Partili bazı milletvekilleri "Meclis grubu yüzde 60-yüzde 40 değişecek" diye takım elbisesine iddiaya girdi.

PERFORMANSA GÖRE DEĞİŞİM

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum çalışmalarında milletvekillerinin performans listesini tuttu.

İl örgütleri ve Ak Parti Teşkilat Başkanlığı’nın ortak çalışması sonucunda 15 milletvekilinin referandum karnesi zayıf çıktı. Erdoğan’a verilen bu liste ilk kez, 16 Ekim’deki Kızılcahamam kampında gündeme geldi.

Erdoğan, “Referandum çalışmalarına katılmayan ve son günlerde şöyle bir uğrayan 15 arkadaşımız olduğunu saptadık. Bu süreçte, arkadaşlarımızdan daha fazla performans beklerdik” diyerek sitem etti.

Başbakan’ın sözleri, AK Parti kulisinde 15 milletvekilinin kim olduğu konusunda merak yarattı. Referandum çalışmaları sırasında, milletvekillerinin il örgütleri tarafından belirlenen programlara katılıp katılmadığı, alan çalışmaları yapıp yapmadığı, seçim bölgesine ne sıklıkla geldiği gibi kriterlerden yola çıkılarak hazırlanan liste, Haziran 2011’de yapılması planlanan genel seçimlerde de önemli karine olacak. Parti yöneticileri, “Başbakan’ın sözleri, bu kişilerin seçimlerde listede olmayacağı anlamı taşır” yorumu yaptılar.