Yaptığı alış merkezine gelen müşterilerin dilek ve istek kutusuna yazılıp bırakılan talepler arasında en fazla cami yapılması istenince iş adamı 400 kişilik cami yaptırdı.
TAHA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, memleketi olan Safranbolu ilçesindeki gençlere iş imkanı sağlamak için 500 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikası ile alış veriş merkezi kurdu. Alış Veriş Merkezine koyduğu dilek ve şikayet kutusundan en çok cami konusunda istek gelmesi üzerine arazisine Türkiye'de bir başka örneği olmayan bir cami yaptı.

Alışveriş merkezine cami yapılma sürecini ve özelliklerini iş adamı Şefik Dizdar şöyle anlattı, "Tekstil fabrikası içinde çalışanlar için mescidimiz var ama onu sadece çalışanlarımız kullanıyor. AVM'ne gelen müşteriler ise dilek kutusuna 'namaz kılacak bir mescit' olmamasından yakındılar. Ben de bunun için sadece yöreye özgü 20-30 kişilik bir mescit yapmak istedim. Türkiye'de bir ilk olmazsını istedim. Yapacağım mescidin Safran soğan şeklinde toprak üzerine konulmuş bir şekil olarak tamamen çelik konstrüksiyondan yapılacak idi. Çizim için mimara verdim o da Safran soğanını kubbe olacak şekilde bir çizim yaptı. Ben de bu çizimi beğendim ve iç kısım 300, dışarısında ise 100 kişi namaz kılacak şekilde bir cami ortaya çıktı. Şadırvanında ise 20 kişi aynı anda abdest alabiliyor."

TÜRKİYE'DE TEK

Bir yörenin özelliğini yansıtan bir cami olması ile Türkiye'de tek olduğunu belirten işadamı Dizdar; "Caminin kubbesi Safran soğanı şeklindedir. Bu cami aynı zamanda yörenin özelliğini yansıtıyor. Safran soğanını hatırlatan kısım tamamen çelik konstrüksiyondur. Böyle özellikli bir cami, yaptığım araştırmaya göre yok. Sadece AVM'ye gelen müşterilerimiz değil aynı zamanda komşu Çay köyü sakinlerine de hitap ediyor. Gelenler cami önünde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar." dedi.

Öte yandan Karabük Kastamonu karayolunun hemen kenarında bulunması nedeniyle yolculuk yapan kişiler de ayrıca durup camide namazlarını kılıyorlar.