Şili'deki maden kazasında mahsur kalan işçiler 69 gün sonra yeryüzüne çıkarılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ilginç bir çıkış yaptı.
Ömer Dinçer, "Böyle bir kaza bizde olsaydı madencilerimizi üç günder çıkartırdık" dedi.

SKY TURK'te Vakkas Aksu'nun sunduğu 'Haber Mahali' programında maden kazalarına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Dinçer "Zonguldak'da grizu patlaması ile kazaya uğradık. Şili'de ise göçük oldu. Şayet Şili'de ki gibi bugün Zonguldak'da grizu patlaması olduğu yerde göçük olsaydı, işçilerimizden hayatını kaybeden olmayacaktı ve sadece 3 günde çıkaracaktık. 560 metrede 3 günde çıkarırdık. Biz çok daha iyiyiz. Şimdi siz madenin bir köşesinde göçük olmuş,öb ür tarafta güvenli bir yerde ayrıca bekleyen insanları görüp 'bizde niye böyle değil' diyorsanız bize haksızlık ediyorsunuz. Çünkü bizim madenlerimizde işçilerimizin güvenle ve aylarca kalabilecekleri güvenli mekanlar var. Onlar geldikleri zaman zaten ona benzer yerlerde dinleniyorlar,yemeklerini yiyorlar ama bizde insanları hayatını kaybettiler. İkisi ayrı durumlar. Onun için Şili'de ki benzer bir durumu bizimle mukayese etmenin daha doğru olacağının kanaatindeyim" dedi.

Bakan Dinçer  Şili'deki kurtarma çalışmalarının büyütüldüğünü belirterek şunları kaydetti" Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? Daha yeni olay. İçeriye yapılan, indirilen sondajın genişliğiyle aslında yapılan kafes birbirinden farklıydı,u yumlu değildi. Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi."