MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Şimdi CHP kendisi Meclis'te olacağını zannediyor, ama iki partili bir projenin dışında kalabilecek bir başka partiyi koltuğunun altına alarak, geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor. Bu Oyunları görmek lazım. Bu Oyunlara 'dur' demek lazım. Öyleyse 'Kim dur diyecek?' sorusunu iyi bilmek lazım. Bu MHP'dir'' dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığınca, Çağlayan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bahçeli, Türkiye'nin çok nazik bir döneme girdiğini söyledi.

'CHP, AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR'

Bu süreç içinde tüm siyasi partilerin iyi değerlendirme içinde bulunması gerektiğini ifade eden Bahçeli, ''MHP'nin üzerinde oynanan Oyunların Türkiye'yi nereye götüreceğinin farkında olunmalıdır. AKP, kendi yandaşını kendi yandaşlarıyla birlikte görmekten vazgeçmelidir. CHP, yeni yönetim adı altında AKP'nin ekmeğinin üzerine Trabzon taze yağını sürmemelidir. CHP, referandum sürecinde ve sonrasında neyi değerlendirdiğinin farkında olmalıdır'' diye konuştu.

Demokrasi yarışında gaflete düşülmemesi gerektiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:

''Paris'e gidebilirsiniz ve burada görüşmelerde bulunabilirsiniz. Ama sağın solun dolduruşuna gelerek orada iki sanatçının kabrini ziyaret ederken çok düşünmelisin. MHP olarak sanatçılara saygımız yüksektir. Sanatçıların varlığı milletin geleceğini aydınlatır. O bakımdan hangi düşüncede olursa olsun sanatçılara MHP'nin saygısı büyüktür. Ancak öyle dönemler vardır ki toplumun aydınlatılması görevini üstlenmiş bu güzel insanlar siyasi istismara vesile olmamalıdır. CHP'nin Paris'te kabirleri bulunan sanatçıları ziyaret etmesi bize göre onların kendi anlayışıdır. Bu anlayışlarına saygı duyarız, ama bu sanatçıların bir de öte yüzünü görmek lazımdır. Bir sanatçı vardır ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış, dolayısıyla yurt dışına kaçmıştır. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanetle suçlananları da utanmazsan ziyaret et. Bir sanatçı var ki bir film çekiminde akşam eğlence için Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Yumurtalık hakimini bir silah denemesiyle öldürüp ondan sonra yurt dışına kaçmıştır. Paris'e gidip o sanatçının kabrini ziyaret ediyorsan Yumurtalık hakiminin de ailesini ziyaret et.''

TEMİZ SİYASET İÇİN TEMİZ TOPLUM


Türkiye'de istismar edilmeyen hiçbir konu kalmadığını, her şeyin siyasetin malzemesi haline dönüştürüldüğünü kaydeden Bahçeli, o nedenle temiz yönetime kavuşmak için temiz siyaset yapmak, temiz siyasete varmak için de temiz toplumu oluşturmak gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, temiz toplumdan da temiz siyasetçiler yetiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, ''Türkiye'de bugüne kadar çatışmayı, kamplaşmayı, cepheleşmeyi hala sürdürmek isteyenlere dikkati çekmek için bunları söylüyorum. Bu nedenle bu Seçim dönemi diğerlerinden çok farklı olacak. Bu Seçim dönemi AKP'den kurtulmak demek, Türkiye'yi çok yönlü istismardan kurtarmak demek'' dedi.

-''KURTULUŞUN YOLU ARTIK ANLAŞILMIŞTIR Kİ, BU MHP'DİR''-


Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, ülkede laik-anti laik, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, inanan-inanmayan çatışmasıyla toplumun ayrıştırıldığını söyledi.

İşsizliğin arttığını, esnaf, emekli, dul, yetim ve kimsesizin perişan halde olduğunu belirten Bahçeli, ''Çünkü terör cesaretleniyor ve tırmanıyor. Türkiye'de asayişsizlik almış başını gidiyor. Türkiye iyi yönetilmiyor, çünkü cari açık almış başını gidiyor. Her şey aldatmaca'' dedi.

Böyle bir ortamda Türkiye'nin başkalarına hizmet edecek şekilde teslimiyet altında bir yönetimle karşı karşıya bırakıldığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bu kötü yönetimden kurtulmak lazım. Kurtuluşun yolu artık anlaşılmıştır ki, bu MHP'dir. Birbirlerini tamamlayan siyasi partilerle, iki partili bir parlamenter sistem içerisinde, birilerinin sıraladığı çözüm önerilerini Türk milleti adına bunlara çözdürerek Türkiye'nin parçalanmasına, bölünmesine çanak olabilecek tarihi hatalar işlendiriliyor. Bunun için de iki partili bir parlamenter rejimde bir tarafta AKP, bir tarafta CHP... Şimdi CHP kendisi Meclis'te olacağını zannediyor, ama iki partili bir projenin dışında kalabilecek bir başka partiyi koltuğunun altına alarak, geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor. Bu Oyunları görmek lazım. Bu Oyunlara 'dur' demek lazım. Öyleyse 'Kim dur diyecek?' sorusunu iyi bilmek lazım. Bu MHP'dir.

MHP'nin var olduğu günden bugüne kadar bu kimlikle siyasi hayatta, ülkücü kimlikle de sosyal hayatta kendisini ifade etmiş olan tüm kardeşlerime bir de İstanbul'dan sesleniyorum. Zaman, bir araya gelme, kucaklaşma zamanıdır. MHP'nin yanlışı, günahı, hatası var da bundan uzaklaşıyorsan, bu hatayı, bu günahı kabullenen bir genel başkan var. Davaya inananlardan hesap sorma, gel genel başkandan sor. Eğer kucaklaşma zamanı ise gelin kucaklaşalım, hesap verme zamanıysa gelin hesabınızı benden alın. Türkiye'nin nereye gideceğinin, sürükleneceğinin, kimlerin projesiyle Türkiye'nin bölünmesi için cesaretlendirileceğinin farkına var ve bu gidişatın vebalini üstlenme. Nereden olursan ol, hangi partiye oy verirsen ver, önümüzdeki seçimde hangi partide bulunmak istiyorsan orada ol, ama MHP'ye, bu yandaş bülbüller arasına katılıp hakaret etmekten vazgeç. MHP, var oluş gayesi, misyonu ve vizyonuyla 2011 yılında 12 Haziranda Seçim yapılırsa tek başına iktidar olmaya adaydır.''

-''24. DÖNEM ÇOK ÖNEMLİ''-


Bahçeli, 24. dönemin çok önemli olduğunu belirterek, bu dönemin, MHP'nin 8 yıllık tahribatı ortadan kaldıracağı onarım ve toparlanma dönemi olacağını söyledi.

Bu dönemin, ülkenin karşı karşıya kaldığı tüm tahriplerden arınmış, sosyal ve ekonomik meselelerini çözmüş, milletle kaynaşmış, her türlü yolsuzluğun hesabını sormuş, işsizliği ortadan kaldırabilecek her türlü gayreti sergilemiş ve huzurlu, istikrar içinde yaşanabilir bir ülke olmayı hedeflemiş bir dönem olacağını vurgulayan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Burada kalmak yetmez. 25. döneme de talip olmak lazım. O da 26. dönemin hazırlığı olacaktır. 26. dönem ise 2023 lider ülke hedefine varmak demektir. Biz 12 yıl iktidara talibiz. Başkaları, bir okyanus ötesi projeyle 8 yıldır iktidar oluyor da kökleri bu topraklardan beslenen, milli kültürden beslenen MHP'nin 12 yıl, yani 3 dönem iktidar olması hak değil midir? MHP'nin iktidarı 12 yıl olarak planlanmıştır. İstikrar içinde, sürdürülebilir, kesintisiz 12 yıl iktidara talibiz. İktidarın işbirlikçilerinin açmış olduğu tahribatın onarımı, milletin yeniden yapılanması, yeniden inşası, ancak bu kadar sürede tek başına bir milli iktidarla mümkündür. Bu da MHP'dir. 12 Haziran 2011'de de eğer Seçim yapılacaksa MHP tek başına iktidara taliptir. Kesintisiz 12 yıllık iktidara taliptir. Buna inananlar varsa benim yol arkadaşımdır, eğer inanmayanlar varsa serbesttir. Nereye giderse gitsin.''

Bahçeli, milletin herkesi denediğini, ama MHP'yi imtihan ede ede denediğini belirterek, her türlü denemeden ve sınavdan geçtiklerini bildirdi.

''Artık inanıyorum ki MHP'nin de iktidar dönemi gelmiş bulunuyor'' diyen Bahçeli, ''Bu iktidar dönemi 24. dönem olacak. 24. dönemde iktidar, 24 boydan gelen büyük Türk milleti olacaktır. Öyleyse bu iktidarın kapısı İstanbul'dur. Her türlü tahrikin, tahribatın son bulması için 24. dönemde İstanbul bir karar vermelidir. Bu karar milletin geleceği için olmalıdır. Bu kararın özü, Milliyetçi Hareketin iktidarı olmalıdır. MHP her yönüyle 12 yıllık iktidara, projeleriyle, kararlılığıyla, PKK'nın kökünü kazımaya hazırdır'' ifadesini kullandı.

Bahçeli, MHP'nin, yoksulun, kimsesizin, işsizin iktidarı olacağını belirterek, ''Ne yaparsam okyanustan şu ses gelir, ne yaparsam Türkiye'de şu şunu söyler, ne yaparsam Ortadoğu'da şöyle olaylar olur, kim ne söylerse söylesin muktedir iktidar olarak kararını millete dayanarak kendi uygulayan bir iktidar olacağız'' dedi.

MHP'NİN BAŞI DİK


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'de 8 yıllık AKP tahribatına, kadrolaşma önerilerine karşı başı dik duran ve Türkiye'nin bölünmezliği uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olan MHP'nin varlığı onları çok rahatsız ediyor. Onun için referandumun faturasını MHP'ye yıkarak, MHP'yi Meclis dışında görmeyi arzuluyorlar'' dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığınca, Çağlayan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bahçeli, 12 Eylül rejimi ile hazırlanmış, o günkü dayatmalarla kabul edilmiş 1982 Anayasasının uygulanması ve hazırlanış şeklinden doğan sıkıntılardan hareketle, var olan siyasi partilerin sürekli Anayasa Değişikliği ihtiyacı duyduklarını, bunu parti programlarında ifade ettiklerini belirtti.

Anayasa değişikliğiyle, 21. yüzyılı lider olarak kucaklama hedefiyle yola çıkan MHP'nin, anayasanın kökten değişmesi ve toplumun beklentilerine karşılık verecek yeni bir anayasayla kurucu meclis özelliği taşıyan 21. dönem TBMM'sini bir başlık kabul ederek köklü bir Anayasa Değişikliği önerdiğini anlatan Bahçeli, ''O günkü partiler bu görüşü benimsemediler. 21. dönemin güzel bir dönem olduğunu da kabullenmek gerekir. Bir anayasa değişikliğinin kurucu meclis özelliğindeki meclisle değiştirilmesi anlayışına dayalı olarak güzel bir meclis olduğunu görmek lazım'' dedi.

-''MHP'NİN DİK DURUŞU ANLAŞILAMADI''-


Bahçeli, 8 yıl iktidarda bulunan ve anayasa değişikliğinden sıkça bahseden AK Parti'nin, seçimlere yakın bir zaman kala ''PKK açılımı'' çıkardığını, bunun sonrası açılımın sonuçlanmasında karşılaşılan güçlükleri bir politik üslupla sessizce aşabilmek açısından bir Anayasa Değişikliği paketi hazırladığını ve Meclis Genel Kuruluna taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

''MHP'nin o zaman 69 milletvekili vardı. Anayasa Değişikliği yapılmasından yana bir düşünceye sahip olmakla beraber MHP, yapılması istenilen anayasa değişikliklerinin ilkelerini ve AKP tarafından hazırlanan gizli maddeleri görmüş, 69 milletvekiliyle Meclis'te milli bir duruş sergilemiştir. Bugün bu gizli gündem herkes tarafından kabul edilmiştir. Uygulamaya geçirilmiştir. Anayasa Mahkemesindeki değişiklikler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundaki yeni yapılanmalar bu gizli gündemi kamuoyuna bütün açıklığıyla taşımış, artık herkes gizli maddelerin neye hizmet ettiğini görmüş, ancak MHP'nin bu dik duruşunu anlayamamıştır.''

'GİZLİ GÜNDEMİ KAMUOYUNA AÇIKLYACAĞIZ'


MHP'nin 69 milletvekiliyle gece-gündüz Meclis'ten ayrılmadığını ve bu gizli gündemi kamuoyuna açıklama ihtiyacı duyduğunu ifade eden Bahçeli, önergelerle bu tuzakların Türkiye'yi hangi sosyal felakete sürükleyeceğini anlatma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bahçeli, Anayasa Değişikliği paketinin AK Partili milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmesinin ardından referanduma gidildiğini, fakat beklenen sonucun elde edilemediğini kaydederek, MHP'nin halkı aydınlatması sonucu hayır oylarının yüzde 42'yi bulduğunu, bunun alın teri kadar helal olduğunu belirtti.

-''ONUN İÇİN REFERANDUMUN FATURASINI...''-


AK Parti ve CHP'yi eleştiren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de 8 yıllık AKP tahribatına, kadrolaşma önerilerine karşı başı dik duran ve Türkiye'nin bölünmezliği uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olan MHP'nin varlığı onları çok rahatsız ediyor. Onun için referandumun faturasını MHP'ye yıkarak, MHP'yi Meclis dışında görmeyi arzuluyorlar. Bunlar yarın her vatandaşa anlatacağınız konular olsa gerek. MHP'yi barajın altına çekip, Meclis dışına atarlarsa o zaman MHP'siz bir Meclis'te CHP ile AKP işbirliğinde demokratik çözümün akıllarda kalacağını zannediyorlar.

Birileri meclis dışında kalmış, CHP diyor ki 'Gel geç partinin başına, başbakanlık koltuğuna otur, ne yapıyorsan yap'. Gün geliyor bu sefer AKP diyor ki; 'MHP'yi yandaş medyayla, ülkücülerin içine fitne fesat sokup parçalayarak Meclis'in dışında bırakacağım, kala kala ikimiz kalacağız, o zaman bir dönem sen iktidar ol, bir dönem ben iktidar olayım. Bir tahterevalli Oyunuyla Türkiye'yi güllük gülistanlık yapalım' diyorlar.

Bu gündemin arkasında ABD ve AB, okyanus ötesi bazı çevreler ve Türkiye'deki işbirlikçileriyle MHP düşmanları bulunmaktadır. Bu mütevazı toplantıda bulunan kardeşlerimin azim ve kararlılığıyla şimdi soruyorum; MHP'de taban kayması var mıdır, MHP'de kaleden itilmek var mıdır, MHP'yi Meclis'in dışına düşürerek Türkiye'yi felakete götürmek kaderimizde var mıdır?''

Salondakilerin hep bir ağızdan ''Hayır'' demeleri üzerine de Bahçeli, ''Bu gür sesi herkes duysun, işte MHP'' dedi.

Bayramlaşma törenine katılan partililer, Bahçeli'nin konuşması sırasında zaman zaman slogan attı.