İngiltere'de Prens William ile Kate Middleton'un gelecek yıl yapacakları evliliğin İngiliz ekonomisine katkısı 620 milyon sterlini (1 milyar doları) bulacak.
ÇİFTLERİN PROMOSYONLARI KAPIŞ KAPIŞ
Verdict araştırma şirketi, Prens William ile Kate Middleton'un nişanlanmasıyla ilgili ürün satışlarından 12-18 milyon sterlin, evlilikleriyle ilgili ürün satışlarından ise 26 milyon sterlin gelir elde edileceğini tahmin ediyor.
İngiltere'nin ikinci büyük süpermarket zinciri Asda, halihazırda Prens William ile Kate Middleton'un nişanlanmasını fırsata çevirmiş durumda bulunuyor.
Asda, çiftin nişanlanmasını anmak adına William ve Middleton'un fotoğrafının basılı olduğu kupaları 5 sterlinden satıyor.
Verdict'in tahminine göre, çiftin mutluluğunu kutlamak adına müşteriler şarap ve şampanya alacakları için büyük marketlerin geliri 360 milyon sterlin, seyahat ve turizm gelirleri ise 216 milyon sterlini bulacak.
İngiltere tahtının iki numaralı veliahtı ve Prenses Diana’nın büyük oğlu olan Prens William 8 yıldır birlikte olduğu Kate Middleton ile nişanlandı. Prens William nişanlısına annesi Prenses Diana'nın nişan yüzüğünü verdi. Mavi safir ve pırlantadan oluşan yüzüğü Prens Charles eşi Diana'ya hediye etmişti.
NİKAH İLK BAHAR YA DA YAZ AYLARINDA
Nikah merasiminin ilkbahar ya da yaz aylarında olması bekleniyor. Açıklama Prens William’ın babası olan Veliaht Prens Charles’ın ofisinden yapıldı. Clarence House’un yaptığı açıklamada, “Prens William’ın Bayan Catherine Middleton ile nişanlandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz” dendi. Çiftin, geçen ay yaptıkları Kenya gezisi sırasında nişanlandıkları, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in de torunun bu kararını onayladığı belirtildi. 
AVAM SINIFINA MENSUP İLK GELİN
Kate Middleton, 350 yıl sonra iki numaralı veliaht ile evlenen avam sınıfına mensup ilk gelin olacak. Middleton’ın ataları maden ve inşaat işçilerine uzanıyor. En son 1660 yılında York Dükü 2’nci James Anne Hyde isimli sade bir vatandaş ile evlenmişti.
Babası British Airways Havayolları için çalışırken hostes annesi ile tanıştı. Çiftin havayollarından ayrılıp kendi özel işlerini kurması Middleton ve kardeşleri için dönüm noktası oldu. İnternetten sipariş alıp çocuklar için parti düzenleyen bir şirketin sahibi olan çift, çocuklarını iyi okullarda okutma fırsatı buldu.
NİŞAN YÜZÜĞÜ DİANA'NIN
Prens Williams’ın, Kate Middleton’a annesinin nişan yüzüğünü verdiği öğrenildi. Mavi safir ve pırlantadan oluşan yüzük, Prens Charles tarafından Prenses Diana’ya nişan yüzüğü olarak sunulmuştu. Prenses Diana’nın nişan yüzüğü 18 karatlık oval mavi safir ve etrafına dizilmiş 14 küçük elmastan oluşuyor.
LAKABI BEKLEYEN KATE
Kate  Middleton ile Prens William’ın yolu, İskoçya’daki St. Andrew Üniversitesi’nde okurken kesişti. İnişli çıkışlı bir ilişki yaşayan çift, yıllarca dedikodu sütunlarına malzeme oldu.
 İNGİLTERE'NİN FİRST LADY'Sİ
Prens William’ın teklifini uzun süre beklemek zorunda kalan genç kız için “Waity Katie” (Bekle Katie) adı takılmıştı. 2007 yılında ayrılan, sonra yeniden bir araya gelen çiftin evleneceğine artık kesin gözüyle bakılıyordu.
Kraliyet Havayolları’nda arama kurtarma pilotu eğitimi alan Prens Williams’ın evlendikten sonra da görevine devam edeceği belirtildi.