İstanbul Sultanbeyli’de oturan Coşkun ailesinin 3 yaşındaki oğlu Berat, bayram ziyareti için gittikleri Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde kayboldu. Berat en son dün saat 15.00 sıralarında köy meydanında görüldü. İki gündür süren arama çalışmaları neticesini verdi; Berat saat 20.15 sularında sağ olarak bulundu. 

AVCILAR BULDU
Köye yarım saatlik mesafedeki ormanlık bölgede çocuğun ayak izlerini gören avcılar, bu izleri takip ederek, Berat'a ulaştı. Aileyi arayarak çocuğu bulduklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledikleri öğrenilen avcıların, çocukla birlikte köye dönmek üzere yola çıktıkları kaydedildi.
Emine Coşkun, bayramın birinci günü, 3 yaşındaki oğlu Berat'ı da alarak, Oruçoğlu Köyü'ndeki yakınlarını ziyarete gitti. Anne yakınlarıyla bayramlaşırken minik Berat evin önünde oynamaya başladı. Bir süre sonra oğlunun yokluğunu fark eden anne, akrabalarından yardım istedi. Evin etrafını arayan anne ve yakınları Berat'a ulaşamayınca, jandarmaya bilgi verildi.

FOSEPTİK ÇUKURLARI ARANDI
Caminin minaresinden anons yapılarak köylülerden de yardım istendi. Jandarma ve köylülerin akşam saatlerine kadar köy civarında yaptıkları aramalarda Berat'a ulaşılamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına katılmak üzere Şile itfaiyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'tan da ekipler köye gitti. Minik Berat’ın, evin yakınlarında bulunan foseptik çukuruna da düşmüş olabileceği ihtimali üzerine, çukur itfaiye tarafından detay bir şekilde arandı. Özel kıyafetlerle çukura giren itfaiye erleri, dipte Berat’ı aradı. Uzun süren aramalardan da bir sonuç alınamadı. Jandarma, AKUT ve köylülerin arama çalışmalarına özel eğitimli köpekler de katıldı. Özel eğitimli köpek ‘Gümüş’ün evin yakınında aldığı kokular yüzünden, çalışmalar burada yoğunlaştı. İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir yönetiminde devam eden aramalar için bölgeye komando birlikleri de sevk edildi. Bu arada Berat’ın kaybolduğu haberini alan baba Tayfun Coşkun da Sultanbeyli’den Şile’ye geldi. 

ÜMİTLERİ YEŞERTEN OLAY
Televizyondaki haberleri izledikten sonra dün bölgede avlanan bazı kişlerin "çocuk sesine benzer bir ses duyduk" demesi üzerine arama çalışmaları "Tamburun" mevkii denilen bölgede yoğunlaştı. Köyün 4 - 5 kilometre uzağında bulunan bölgede bir çocuğa ait olduğu sanılan ayak izlerine raslandığı belirtildi. Avcılar bu izleri takip ederek Berat'a ulaştı.Ekiplerin telefonla aileyi arayarak çocuğu bulduklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söylemeleri üzerine büyük bir sevinç yaşandı. Ardından küçük Berat, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Küçük çocuğun sağlık
durumunun iyi olduğunu öğrenildi.