Ordu'da değişik nedenlerle kapanıp, atıl duruma düşen köy okullarına ait binalar satılacak.


Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla, Ordu ili genelinde çeşitli nedenlerle boşalan ve atıl durumda kalan 800'ün üzerindeki okul binasının ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla, ilk etapta mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Ordu Merkez, Akkuş, Korgan, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde bulunan ve tapu sorunu olmayan atıl durumdaki 13 okul binasının ve arazisinin satışına karar verildi.

İl Genel Meclisi'nin 7 Temmuz 2010 tarihli kararı ile satışına karar verilen okul taşınmazlarının, Ordu Valiliği'nce oluşturulan bir komisyon marifetiyle tahmini bedel tespiti yapıldı. Ordu Merkez, Akkuş, Korgan, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde atıl durumda bulunan 13 okul taşınmazının, komisyonca belirlenen bedel üzerinden hazırlanan şartnamesi dahilinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilerek satışı yapılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Düzgün, "Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantıları'nda bu durumu sürekli değerlendirdik. Bunun sonucunda mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Ordu Merkez, Akkuş, Korgan, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerimizde atıl durumda bulunan 13 okulun ihale yoluyla satışına karar verildi. Satışla ilgili yasal prosedürler tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde bu 13 okul binası ve arazisi ihale edilecektir. Böylece atıl durumda kalıp, kaderine terk edilmiş, mezbelelik hale gelmiş bir kamu kaynağı yeniden ekonomiye kazandırılmış olacaktır. Ayrıca, satışı yapılacak olan okullardan elde edilecek geliri, satışı yapılan okulun bulunduğu yörenin bir ihtiyacının karşılanmasında kullanmayı amaçlamaktayız." diye konuştu