Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigarayı bırakma ilaçlarının bedava dağıtılacağını bildirdi.
Sigara yasağının pasif içicileri rahatlattığını da belirten Akdağ, yasağın ardından hastane acillerine başvuran kalp krizi, kronik akciğer hastalığı, astım gibi hastalarda yüzde 20 azalma olduğunu kaydetti. 
ALO 171
Alo 171 isimli sigarayı bırakma hattı kurulduğunu, şimdi de sigarayı bıraktırma ilaçlarının ücretsiz verilmesi yönünde çalışma yaptıklarını kaydeden Akdağ “Bunları satın alıp ve 171’le beraber önce bir hasta grubu üzerinde, sağlam grup üzerinde toplam 300 bin kişiyi kapsayan toplulukta bunları kullanacağız. Sonuç başarılı olursa sosyal güvenlik kapsamına alınacak. İlaçların bedava olup olmaması sonuçlara göre belli olacak” dedi. 
BU KIŞ GRİP SALGINI YOK
Recep Akdağ, yaklaşan kış öncesi grip tehdidine yönelik de açıklamalarda bulundu. Bu yıl domuz gribi ya da diğer grip türlerinde salgın beklenmediğini belirten Akdağ, geçen yıl krizin iyi yönetildiğini belirterek “43 milyon doz sözleşme yaptık. 6 milyon dozuna ödeme yaptık. Başka ihtiyacımız olanlarla değiştirdik. Salgın olursa kalanı değiştirme imkanı var” dedi.