Ak Parti Milletvekili Halide İncekara'nın  ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve ‘Yaprak Dökümü’ gibi dizilerin senaristlerini sapkınlıkla suçlamasının ardından sanat dünyasını sansür korkusu sardı.

YASAKLARIN HABERCiSi

Tecrübeli magazin yazarı Ali Eyüpoğlu Milliyet gazetesinde, İncekara'nın sözlerini değerlendirdi:

" Halide İncekara’nın açıklamalarını, ‘Bir bardak suda koparılan fırtına’ gibi görüp, hafife almamak gerekir. Bu çıkış, ‘pek yakında’ senaristlerin elini kolunu bağlayacak, RTÜK yaptırımlarının habercisi ya da ‘işaret fişeği’ olabilir"

"AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara’nın ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ ve ‘Yaprak Dökümü’ gibi yüksek reytingli dizilerin senaristleri için “Ruh hastası” demesini ‘kişisel bir çıkış’ olarak görüyorsanız, bilin ki yanılgı içindesiniz." diye yazısını sürdüren Ali Eyüpolu, psikiyatrlardan da İncekaraya destek gelmesinin tesadüf olamayacağını belirtti:


(..)Bakırköy Psikiyatri Tedavi ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Ayhan Akçan’ın şu açıklamasını nasıl değerlendireceğiz peki?

“Senaristler hep abartarak en çok reyting alabilecek konuları süzgeçten geçirmeden, toplumsal sorumluluğu ön plana çıkarmadan cinsellik ve şiddet içeren konuları işliyor. Keşke sosyal psikiyatri ve iletişim sosyolojisi bilenlerden danışmanlık isteseler.
Tecavüz edenin haklı görüldüğü senaryo, tecavüzü haklı kılar.”

RTÜK YAPTIRIM PEŞİNDE

(..) Akça'ın açıklamalarıyla projenin bilimsel ayağınında tamamlandığını kaydeden Eyüpoğlu yazısını şöyle sürdürdür:  İncekara’nın başlattığı tartışmanın nasıl sonlanacağı şimdiden belli... Çünkü RTÜK Başkanı Davut Dursun, “Senarist ya da yapımcıların uyarılması bizim için söz konusu olamaz, ama senaristlerle oturup konuşmak mümkün” deyip, ardından da, dizilere yönelik daha etkin bir ceza sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
RTÜK Başkanı Dursun, bir anlamda ‘baklayı ağzından çıkardı’...
(...)

EYÜPOĞLU'NUN YAZASI İÇİN TIKLAYIN