Alınan bilgilere göre, Beyoğlu Sünnet Köprüsü altında oyun oynayan çocuklar, bir ağaca elleri, ayakları ve başından iple bağlanmış birisine rastladılar. Çocuklar tarafından vücudundaki iplerden kurtulan şahıs, yaşadıklarının şokuyla bir anda köprü altındaki dereye düştü. Suya düştükten sonra kendisine gelen şahıs yüzerek kıyıya çıktı. Bu sırada çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. 
Ekipler, Ukrayna vatandaşı olduğunu belirledikleri Myhaliov Chikrinsky'un ayak üstü ön ifadesini aldı. İngilizce konuşan Chikrinsky, bindiği ticari bir taksiden indikten sonra tanımadığı kişilerce bıçakla kovalandığını ve ardından ağaca bağlandığını anlattı.
 
Polis ekipleri alınan bu bilgiler doğrultusunda eşkaller üzerinde çalışma başlattı. Polise bilgi verirken halen şokta olduğu gözlenen Chikrinsky'nin zaman zaman ağladığı ve kendisini yere attığı gözlendi. Bir polis memuru, dereye düştüğü için ıslanan Chikrinsky'nin üşümemesi için üzerindeki ceketini verdi. 
Yaşadıklarının şokunu üzerinden uzun süre atlatamayan Chikrinsky, önce polis aracına ardından olay yerine gelen ambulansa alındı. Vücudunda darp izleri bulunan Chikrinsky, daha sonra Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 
Olayın ilk görgü tanığı çocuklar, "Biz ağaca bağlı vaziyette bulduk ve onu çözdük. Bu sırada olayın şokuyla önce bize saldırdı. Belli ki çok korkmuştu, birden iplerden kurtulunca dereye yuvarlandı. Ve daha sonra kendisine gelince yüzerek kıyıya çıktı" dedi.