50 metre sürüklendikten sonra şarampole yuvarlanan sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.
Kaza, saat 03.00 sıralarında Konya-Aksaray karayolunun 66. kilometresi Kızören mevkii yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı tatili için eşi, çocukları, evli kardeşi ve ailesi ile birlikte Konya'dan Kayseri'ye giden Ramazan Kaya (40) idaresindeki 42 AYD 87 plakalı minibüs, su kaynatarak arıza yaptı. 
Yol kenarına park ettiği minibüsten inerek aracını kontrol etmek isteyen Ramazan Kaya'ya, bu sırada hızla gelen ve plakası alınamayan bir otomobil çarpıp kaçtı. Çarpmanın şiddetiyle
yaklaşık 50 metre kadar sürüklenen Ramazan Kaya, şarampole yuvarlandı. Yakınlarının ambulansa haber vermesiyle olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri, Ramazan Kaya'yı hayata döndürmek için uzun süre kalp masajı yaptı ancak sürücü yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ramazan Kaya'nın öldüğünü öğrenen yakınları sinir krizleri geçirdi. Kaya'nın şok geçiren eşine ve bayılan yengesine sağlık görevlileri müdahale etti.
"Baba" diye feryat eden Kaya'nın oğlunu da jandarma sakinleştirmeye çalıştı. Cep telefonuyla yakınlarına babasının öldüğünü güçlükle söyleyen sürücünün oğlu, yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Jandarma minibüsünden inerek olay yerine gelen Kaya'nın yeğeni de amcasının öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi. Genç kız, "Amca ne olur uyan, kurban olayım" diyerek gözyaşı döktü. Kaya'nın yakınları daha sonra minibüse bindirilerek jandarma karakoluna götürüldü. Minibüste bulunan küçük çocukların da olaydan etkilenerek ağladığı görüldü.
Kaza yerinde yapılan incelemede, olay yerinde kaçan otomobile ait olduğu belirlenen far parçası bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.