Devre arasında takıma ön libero takviyesi yapmak için kolları sıvayan F.Bahçe’nin İngiltere’deki hedefi belli oldu. Sarı-Lacivertli ekip, Arsenal’den Alex Song’u kiralamak için kolları sıvadı!

BONSERVİS ATEŞ PAHASI

Habertürk'ün haberine göre, özellikle orta alanda sancılı günler geçiren Fenerbahçe, devre arası transfer operasyonuna başladı. Sarı-Lacivertliler uzun süredir arayışlarını sürdürdüğü ön libero bölgesi için yıldız bir ismi gündemine aldı.

Bu bölge için rotayı İngiltere’ye çeviren Sarı-Lacivertli yönetimin gündeminde Arsenal’in genç ve başarılı ön liberosu Alex Song var. Bu futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen F.Bahçe, Arsenal’in kapıyı 20 milyon Euro’dan açması nedeniyle ilk adımda şok yaşadı. Bu yüzden yönetimin ilk hedefi Kamerunlu futbolcuyu, Yobo’da olduğu gibi kiralık olarak kadroya dahil etmek.

ÖN GÖRÜŞME YAPILDI

Ön liberoya kesinlikle takviye yapmak isteyen Sarı- Lacivertliler’de teknik direktör Aykut Kocaman’ın da Song için ‘Alabilirsek çok iyi olur’ dediği ifade edildi. Bu doğrultuda 23 yaşındaki yıldız ve menajeriyle ön görüşme yapıldığı, Song’un eğer şartlar uygun olursa F.Bahçe’ye gelmeye hazır olduğu öğrenildi. Arsenal’de takımın en önemli isimlerinden biri olan Song’un İngiliz kulübüyle mevcut mukavelesinden memnun olmadığı ve yönetimle bazı özel problemler yaşadığı biliniyor. Song’un transferin bitirilememesi durumunda hem İngiltere hem de Fransa’da alternatif isimler de hazır tutuluyor.

RIGOBERT SONG'UN YEĞENİ

Tam adı Alexandre Song Dimitri Billong olan Kamerunlu yıldızın, Türkiye ile bir de bağlantısı var. 23 yaşındaki oyuncu, daha önce Galatasaray ve Trabzonspor’da forma giyen Rigobert Song’un da yeğeni.

FENERBAHÇE'YE DE GOL ATMIŞTI

Alexandre Song, Luis Aragones döneminde Fenerbahçe’ye karşı Şampiyonlar Ligi’nde de forma giymişti. Kamerunlu, İstanbul'da oynanan ve Arsenal’in 5-2 galibiyetiyle sonuçlanan mücadelede F.Bahçe
ağlarına bir gol bırakmıştı.

İKİ YÖNLÜ OYNUYOR

Defansif orta saha pozisyonunda oynayan Alexandre Song’un en büyük özelliği oyunu iki taraflı oynaması. Defansif özellikleri dışında Kamerunlu hücuma da destek veriyor.