Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümü onuruna düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin, Türkiye'nin Azerbeycan karşısında aldığı yenilgiyi hatırlatması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Futbol Federasyonu'na ateş püskürdü.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri grup maçlarında A Milli Takım'ın Azerbaycan karşısında aldığı malubiyetin tek sorumlusunun TFF olduğunu vurgulayan başkan Gökçek, "A Milli Futbol Takımı'nın üst üste aldığı mağlubiyetlerden dolayı üzüntü duyuyorum. İnanılmaz bir stres bastı beni. Yıllar öncesine gittim. Mağlubiyetten sırtımızın yerden kalkmadığı günler vardı. Direkt aklıma o günler geldi ve ciddi söylüyorum samimi bir ızdırap çektim. Hiç sağda solda sorumlu aramaya gerek yok. Bu işin tek sorumlusu Futbol Federasyonu'dur. Türkiye'de gelmiş geçmiş federasyonların en beceriksizidir. Alt yapıdan sporcu yetişmiyor' diyor. Ne tedbir aldınız? Yok" diye konuştu.

"TFF MİLLETİN PARASINI ÇARÇUR EDİYOR"

A Milli Takım forması altında sahada ter döken futbolcuların yaş ortalamasına değinen Melih Gökçek, "30 yaşındaki topçuları çıkarttınız sahaya, alacağınız netice de netice itibariyle budur. Bunlar bir zamanların kahramanı. Ama her futbolcu yaşlandıkça istese de istemese de futbol kalitesi düşüyor. Hal böyle olunca aşağıdan bir şeyler getireceksiniz, ne yaptı Futbol Federesyonu? Soruyorum. Federasyon şu anda milletin parasını pulunu çarçur etmekle meşgul. Sadece Amerika'da geziye gidiyor, 325 bin Dolar taksi parası veriyor. Böyle bir federasyon… Federasyonun üst düzeyindeki görevlilerle bakın, ben belediye başkanıyım, benim 3 katım maaş alıyorlar. Bu federasyon bu milletin parasını çarçur ediyor, derhal ama derhal istifa etmesi lazım" dedi.

"MEVCUT FEDERASYON İSTİFA ETSİN, TÜRKİYE BU YÜKTEN KURTULSUN"

Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını elde edemeyen Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapma şansını da kılpayı kaçırdığını hatırlatan başkan Gökçek, "Hatırlayın, avucumuzun içine geldi, 6'ya 7 oyla kaybettik. O dönemde hiç unutmam, Federasyon Başkanı'na 2 kez telefon açtım, yetkililerine kaç kere söyledim. Bakın, 'Ankara'da bir tesis var, tesisin dünyada eşi yok. Gelen ekibin en önem verdiği konu, ülkelerdeki tesisler, alt yapıya verdiği önem. Şu tesisi gösterin, yüzde 100 biz burayı alırız' dedim. Ama maalesef o federasyon nerede? Ufukları mübalağa etmiyorum, sıfır. O ufukla biz Avrupa Şampiyonası'na gidemeyiz. Bakın önümüzde bir fırsat var. Hemen istifa eder, hemen kongre yapar, yeni bir ruhla başka bir yönetim gelirse belki biz Avrupa Şampiyonası'nı kurtarırız. Aksi takdirde bu da gider. Peki, neden bu işten federasyon sorumlu? Dünya Basketbol Şampiyonası yapıldığında Ankara'da tesis olmazsa Türkiye'ye FİBA'nın maçları vermeyeceğini söylediler. FİBA yetkilileri 2 defa Ankara'ya geldi. Basketbol Federasyon Başkanı aldı yetkilileri yanıma getirdi, ben gezdirdim ve ben ikna ettim. Federasyon başkanı bunun en güzel şahididir. Ne oldu sonunda? Türkiye dünya ikincisi oldu. Akıllı bir federasyon, aktif bir federasyon olursa başarı otomatikman gelir. Basketbolda başarı böyle geldi, akıllı bir federasyon bu işi yaptı. Gitsin arkadaş, bir an önce gitsin Türkiye bu yükten kurtulsun" ifadelerini kullandı.

Medya mensuplarının objektif haber yapmalarını isteyen Gökçek, "İstanbul'da gazeteciler Mahmut Özgener hakkında bir kelime yazmıyorlar, bir başka federasyon başkanı olsaydı yerden yere vururlardı. Şimdi kimsenin gıkı çıkmıyor. Bu kadarı da olmaz" şeklinde konuştu.

"ALT YAPI İÇİN NE YAPTILAR, KOCAMAN BİR HİÇ"

Başkan Gökçek, bir gazetecinin "Futbolcular ile yönetim arasında da bir gerilim olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna ise Bursaspor'u örnek göstererek şu şekilde yanıt verdi:

"Aynı konudaki bilgiler bizim de kulağımıza aynı tarzda geldi. Bir başarı otomatikman onu yönetenlerden gelir. Şimdi Bursaspor iki seneden beri başarılı. Bir sene başarılı olsa buna tesadüf diyebilirsiniz ama aynı başarıyı aynı şekilde devam ettiriyor, nereden kaynaklanıyor bu? Yönetimle hocanın anlayış içerisinde bir arada olmasından kaynaklanıyor ama maalesef bizim federasyonumuzda bu yok. Ben size soruyorum alt yapı için ne yaptılar? Yaklaşık 30 milyon lira bütçe devraldılar yanlarına. Şu anda son kongrede hatırlayın, büyük açıkları var. O 30 milyon gitti, gelen paralar gitti, üstüne bir de içeridesiniz peki ne yaptınız? Karşılığında bir hiç var. Bana söyler misiniz? Alt yapıya ne yatırdılar? Yine bir hiç. Gitsin bu Federasyon Türkiye bu kamburdan kurtulsun."

"TFF, AMERİKA'DA 325 BİN DOLAR TAKSİ ÜCRETİ VERDİ, NEREDEN GELİYOR BU PARA?"

Futbol Federasyonu'nun Amerika'da harcadığı 325 bin Dolar'lık taksi ücretine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu kimin kesesinden çıkıyor? Çok enteresan… Kimleri götürdüler misafir diye? Listeyi bir türlü vermiyorlar. Başkan olduğunda personel sayısı 300 civarındaydı, şu anda personelde artış var ve aldıkları hep eş dost. Ankaragücü yöneticileri sordu, 'bunlar kim, isim verir misiniz?' diye. Birinin ismini vermediler. Hepinizin hakkı olan para eşe dosta akrabaya maaş olarak veriliyor. Bunu yapmaya hakkı var mı? 'Yer yok' diye 60 bin liraya yeni bir federasyon binası kiraladılar. Senede 720 milyon lira yapıyor. Bunları yatırsanıza alt yapıya. Bu federasyon gerçekten Türkiye'nin sırtında kambur ve böyle gidecek olursa iki kere iki dört, zannediyorum 1.5 ay sonra olacak diğer Avrupa kupası maçları. Eğer 1.5 aya kadar bunlar gitmezse geçmiş ola. Medya mensuplarına rica ediyorum. Kişisel arkadaşlıkları için federasyona sırt çıkmasınlar, Türk sporunu seviyorlarsa Türk sporunun sırtındaki bu kamburu göndersinler gitsinler" dedi.