İNGİLTERE doğumlu Alman yazar, televizyon sunucusu, oyuncu ve şarkıcı Charlotte Roche (32), “çevreci aktivistliği” bir adım ileri taşıdı. Der Spiegel Dergisi’ne bir röportaj veren Roche, Alman hükümetinin nükleer santrallerin kapatılmasını 2035 yılına erteleme kararını engellemesi karşılığında Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile yatabileceğini söyledi.

Kocası kabul etmiş

Roche, “Wulff atom santrallerinin sürelerinin uzatılmasıyla ilgili yasayı imzalamamalı. Eğer bu yasayı imzalamazsa, kendisiyle yatmayı önerebilirim” dedi.

Der Spiegel’in, “İmzaya karşılık seks takası mı öneriyorsunuz” sorusunu da yanıtlayan Roche, “Aynen öyle. Eşim kabul etti. Sadece first lady’nin onay vermesi gerekiyor. Üstelik benim de dövmem var” diye konuştu. Wulff’un eşi Bettina, Almanya’nın dövmeli ilk first lady’si. Charlotte Roche ise 2007’de halkla ilişkiler uzmanı Martin Kess ile evlenmişti.
Merkez sağcı Merkel Hükümeti, ülkenin 17 nükleer santralinden 13’ünün kapatılmasının, son olarak 2035 yılına kadar ertelenmesi yönünde karar almıştı. Önceki Sosyal Demokrat-Yeşiller koalisyonunun 10 yıl önceki kararı, nükleer santrallerin tümünün 2021 yılında kapatılması yönündeydi.