Sakatlığından dolayı Almanya'da bıçak altına yatan Arda Turan şu anki durumu hakkında  "Gayet iyiyim. Operasyondan sonra ağrılarım oldu ama iyi durumdayım. Dikişlerim biraz acıyor" yorumunu yaparken yenildiğimiz Almanya ve Azerbaycan maçları hakkında ise "İki maçta da kötü oynadık. Ben de olsaydım çok birşey değişmezdi. Bu kadar karamsar bir tablo çizmemek lazım. Sıkıntılar yaşadığımız doğru ama biz bu başarıyı yakalayacak güçteyiz. Benim inancım sonsuz. Olayları bireyselleştirmemek lazım. Biz bir takımız. Herkesin yerini dolduracak futbolcu vardır" ifadesini kullandı.

"HAMİT, NURİ, HALİL BENİM İÇİN ÖZEL İNSANLAR"
Sistem konusunda eleştirilen Hiddink hakkında "Ben hocanın düşüncesine saygılıyım. Biz bu sistemle de çok başarılar kazandık" diye konuşan genç futbolcu Mesut Özil'in kararına saygı duyduğunu belirterek "Hamit, Nuri, Halil benim için özel insanlar.Onları iyi ki tanımışım. Tercihleri beni mutlu etti. Fakat Mesut Özil'e de saygı duyuyorum" dedi.

ARDA: ŞEREFSİZLİK, AHLAKSIZ DİZ BOYU. ARTIK NEFRET EDİYORUM
Sakatlığı konusunda doktorların gereken açıklamaları yaptığını söyleyen Arda Turan "Herkesin vücut yapısı, iyileşme süreci farklıdır. Ama bizim ülkemizde herkes doktor olmuş, fikirlerini beyan ediyor. Biri çıkmış sakatlığımın seks yüzünden olduğunu söylüyor. Bir gazete de şerefsiz ve ahlaksızlık içinde manşetine koyuyor. Hatta haberin yanına benim kız arkadaşımın fotoğraflarını da basıyor. Biz sustukça onlar üste çıkıyor. 238 maça çıkan Arda'ya bu ülkede saygı yok. Benim bir ailem yok. Onun bir ailesi yok. Nasıl olsa bunları yazanların da ailesi yok. Bu ülkede şerefsizlik ve ahlaksızlık almış başını gidiyor. Artık ben nefret etmeye başladım bu yaşananlardan. Artık sevmiyorum. Şerefsizlik diz boyu" diye konuştu.

Sahalara en yakın zamanda dönüp cevabı oyunuyla vermek istediğini söyleyen Arda Turan röportajı kulübünden izinsiz yaptığını fakat ceza alma uğruna bu röportajı verdiğini de kaydetti.

SERGEN YALÇIN: DAHA FAZLASINI BEN DE YAŞADIM
"Oyuncu olarak dışarıdan seyretmek çok zordur. İçeride olmak çok daha kolaydır. Arda'nın bu durumu serzenişi ile ilgili. Bu tip haberlerin çıkması hoş değil ama yıldız oyuncu olduğun zaman bu ülkede tüm özel hayatın gözler önüne seriliyor. Arda'nın basından uzak durması lazım. Arda'nın biraz daha geride kalıp sakatlığının düzelmesini beklemesi lazımdı. Magazin basınında ve  medyada bu tip haberlerle maalesef karşılaşılıyor. Bu tür sorunlar yaşamak istemiyorsan fazla göz önünde bulunmayacaksın. Bu tip sorunları ve hatta fazlalarını ben de yaşadım. Bunları da çok kafaya takmamak lazım. Oyuncunun üzerine gitmeyelim"

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN DE TEPKİ VAR
Galatasaray Kulübü, kaptanı Arda Turan ile ilgili iddialarda bulunan eski hakem ve futbol yorumcusu ile bir gazeteye tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, eski hakem ve futbol yorumcusunun, geçen akşam bir televizyon kanalında yayınlanan programında terbiye sınırlarını aşarak Arda Turan'ın sakatlığını, kendi deyimiyle "fazla sekse" bağladığı, bu "garip" tespitin de bir medya organında manşet yapıldığı ifade edildi.

Yorumcunun konuşması ve gazetenin de bunu manşetine çıkarmakta hiçbir sakınca görmeyen tavrının, Türkiye'de bir türlü gelişemeyen spor gazeteciliğine ibret verici bir örnek olduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:"105 yıllık kulübün kaptanına, daha bu yaşında bu ülkenin yetiştirdiği en önemli futbolcularından biri olduğunu dünyaya gösteren bir Türk futbolcusuna, sanki bir kahvehanede arkadaşlarıyla dedikodu yapar gibi, hiçbir bilimselliği olmayan, tamamen zırvalıktan ibaret olan, utanç verici ve çok düzeysiz bir yorum yapılabiliyorsa, buna yapılabilecek bir eleştiri kalemedahi alınamaz, çünkü sözün bittiği noktadır.

Ameliyattan yeni çıkmış, milli formasını önemli bir maçta ıslatamadığı için üzüntü duyan bir yıldız futbolcunun hissiyatını hiçbir şekilde kaale almadan, tamamen reyting için insanların özel hayatına bu kadar pervasızca el atma cüretini gösterebilmek, çok ayıp, çok terbiyesizce ve çok utanç vericidir.Kaptanımız Arda Turan'a yapılan bu kadar çirkin bir saldırıya gereken cevabı tüm sağduyu sahibi sporseverlerin ve Galatasaraylıların vereceğinden kuşkumuz yoktur."