Piercingli, Che Guavera tişörtlü Ekin Morche Erman isimli bir genç kızın, bir televizyon muhabirinin “Başörtüsü sorunu neden çözülemiyor?’’ sorusuna verdiği yanıtlar, son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde en çok tıklanan video oldu.

Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde okuduğunu söyleyen Erman, Ülke TV muhabiri tarafından gerçekleştirilen sokak röportajında tartışma yaratan açıklamalar yaptı.
“Başörtüsüyle okumak isteyenler zaten okumasın, çünkü onların okumak gibi bir isteği yok demek ki’’ diyen ve tartışma başlatan genç kız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okumak isteyen insan biraz yetişmiş olur. Bu, işin de başörtüsüyle, kumaşla alakası olmadığını bilir. Başı kapamanın 75 milyon çeşidi var. Ben size bir baş kaparım, kimse bunun inancıma ait bir şey olduğunu anlamaz. Etrafınıza bir bakın, insanlar Yemen’de, Afganistan’daki gibi. Türbanda ayrı bir art niyet olduğunu insanlar görmek zorunda.’’

‘BAŞÖRTÜSÜNE ŞİDDETLE KARŞIYIM’
Muhabirin başörtüsü özgürlüğüyle ilgili ısrarlı soruları karşısında geri adım atmayan genç kız, başörtüsünün bir askeri üniforma olduğunu iddia etti: “Başörtüleri neden hep aynı desene sahip? Neden hiçbirinde dünya barışını simgeleyen bir mesaj yok? Taşıdıkları mesaj ise farklı. Başörtüsüne şiddetle karşıyım. Değil üniversiteye, ülke içinde barınmalarına karşıyım! Dini inancını insanlara bu kadar belli etmeye kimsenin hakkı yok.’’

26 yaşındaki Ekin Morche Erman’ın sözlerini sosyal paylaşım sitelerinde kızılca kıyametin kopmasının ardından haklı bulanlar olduğu gibi eleştiri yöneltenler de var.

Sanatçı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelen Erman, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü’nden mezun oldu. Datça’da sanat akademisi kurmak amacıyla ikinci üniversite olarak Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde okumaya başladı. Birçok gitar eğitmeniyle çalışan Erman, Facebook’taki kişisel sayfasında albüm çalışması içinde olduğunu belirtiyor.