Ülkesinde tam bir müzik fenomeni haline gelen Miku’nun hit şarkılarından örnekler sunduğu konser videoları internette dolanıyor. Videolarda konserlerin Miku’yu izlemeye gelen çığlık çığlığa hayranlarla dolu olduğu görülebiliyor.

 

Japon teknoloji firması Crypton Future Media tarafından üretilen dijital bir karakter olan Miku’yu isteyenler internet üzerinden satın alıp kendi bilgisayarına yükleyerek, istenen her türlü şarkıyı söylemesini sağlıyor. Miku’yu tasarlayanlar 16 yaşında olması dışında karakter hakkında pek fazla bilgi vermiyor.

 

Crypton aktörlerin ses kayıtlarını bir yazılımdan geçirerek karakterlerini oluşturuyor. Miku’nun sesi de seslendirme sanatçısı Saki Fujita’nın sesi kullanılarak yapılmış.

 

Miku’nun şarkıları ve videoları o kadar popüler oldu ki, şimdi çıktığı turnede binlerce kişi gerçek bir şarkıcının konserindeymişcesine coşarak eğleniyor.

 

KENDİ ALANINDA BİR İLK

Miku hologram şarkıcıların ilk örneği. Daha önce de 2005 ve 2006’da MTV müzik ödüllerinde Gorillaz grubunun hologramları sahneye çıkmış ancak Gorillaz karakterleri üç boyutlu görüntüler olarak sahneye çıkmamış, sadece bir perdeye yansıtılmıştı.

 

Miku bir anda o kadar büyük bir yıldız oldu ki şimdiden bir fan kulübü, bir Facebook sayfası bir de kendi adına plak şirketi var. Ayrıca Japon televizyonunda yayınlanan popüler anime programlarına da konuk oluyor.

 

İlk “canlı” konserini 2009’da yapan Miku, Singapur’da turneye çıktı. Mart 2010’da 14 bin kişinin katıldığı ulusal bir kampanyanın ardından üzerinde Miku’nun resmi olan üç metal plaka Japon uzay aracı Akatsuki’ye konarak uzaya gönderildi.