Sultangazi’de kapkaç olayına karışan cezaevi firarisi şahıs, olaydan kısa bir süre sonra Avcılar’da polisin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

Kapkaç olayından sonra bir kadınla Avcılar'a gelen şahsın yakalanma anı, bir benzin istasyonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Zanlının, ağabeyinin kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırarak sahte kimlik kullandığı belirtildi.

İddiaya göre; sahte plakalı araçla kapkaç olayına karışan Murat Ç. (35), 4 Kasım gecesi saat 23.05’te Sultangazi’de bir kadının çantasını kapkaç yaparak Avcılar istikametine kaçtı.

Polis ekiplerinin aracın plakasını telsizden anons etmesinin ardından zanlı, Avcılar Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekiplerinin dikkati sayesinde olaydan kısa bir süre sonra yakalandı. Bir benzin istasyonuna alışveriş için gelen 2 polis memuru, bir müddet sonra plakası anons edilen aracın benzin istasyonuna girdiğini fark etti.

Kameralara saniye saniye yansıyan olayda, polislerden biri koşarak şüpheli aracın önünü keserken, diğer memur ise polis otomobiliyle aracın arka kısmını kapattı. Yapılan araştırmada zanlının kullandığı aracın sahte plakalı olduğu anlaşıldı.

Zanlı Murat Ç., ile Meryem S. (22) isimli kadın, polisler tarafından araçtan indirilerek, kimlik kontrolünden geçirildi. Murat Ç.’nin ağabeyinin kimliğine kendi fotoğrafını yapıştırarak kullandığı anlaşıldı.
Avcılar Önleyici Hizmetler Ekipler amirliğine getirilen şüpheli Murat Ç.’nin cezaevi firarisi olduğu ve 4 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.
Adliyeye sevk edilen zanlı Murat Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Meryem S., serbest bırakıldı.