Kartal’daki Özel Doğa Koleji’nin ilköğretim birinci sınıfında okuyan 6.5 yaşındaki K.K.’nın annesi G.A.K., sınıfta çocuklara kötü davranan ve “Kapa çeneni” gibi kelimeler sarf eden üç öğretmen hakkında, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


İstanbul Kartal’daki özel bir kolejde okuyan 6.5 yaşındaki K.K.’nın annesi G.A.K., okulda görev yapan üç öğretmenin, çocuklara kötü davrandıklarını öne sürerek, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yabancı dil dersi için oğlunun çantasına koyduğu kayıt cihazının tesadüf eseri çalışması üzerine, o gün derse giren sınıf öğretmeni K.P., drama öğretmeni M.Y. ve İngilizce öğretmeni S.G.’nin sınıftaki bağırışlarını dinleyen anne, çocuğunu okuldan aldı.

‘DEHŞETE DÜŞTÜM’
HABERTÜRK’e konuşan G.A.K., “Oğlum, okulda yaşadıklarını çok fazla anlatmayan bir çocuk. Kısa bir süre önce oğlumun ‘Anne öğretmen bize kapa çeneni diyor’ şeklinde konuşması üzerine okul idaresiyle görüşmek için okula gitmiştim. Yöneticileri beklerken, oğlumun sınıfından çocuklara bağırıldığını, azarlar biçimde konuşulduğunu duymuştum. Bir süre sonra İngilizce öğretmeninin talebi üzerine okula kayıt cihazı gönderdik. Cihaz bir şekilde çalışmış olacak ki, 5 saat boyunca sınıftaki konuşmaların kaydedildiğini fark ettim. Kayıtları dinlediğimde ise şoke oldum. Kayıtta, sürekli azarlama, yer yer küçük düşürme, okuldan atma tehditleri vardı” dedi.

‘NEFRET ETTİRİYORLAR’
Olayın ardından oğlu K.K.’yı okuldan aldığını söyleyen G.A.K., “Durumu okul yetkililerine de bildirmek istedim. Ancak ilgisiz davrandılar. Bunun üzerine vicdani sorumluluk gereği konuyu yargıya taşıdım. Tek isteğim, öğrencilerin okullarda bu tür muamelelere maruz kalmaması, öğretmen, veli ve idarecilerin daha dikkatli ve duyarlı olmaları. CD’yi Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de teslim ettim” diye konuştu.

YÖNETİM: SUÇ YOK
HABERTÜRK’e konuşan Kartal Doğa Koleji İlköğretim Okulu Müdiresi Elif Çalış ise, “Konuyla ilgili bilgim var. CD’yi dinledim. Bence CD’de suç unsuru olabilecek herhangi bir şey yok. Genel itibarıyla baktığımızda öğretmen öğrenciyle sesini yükselterek diyaloğa girmemeli. ‘Kapa çeneni’ diyen bir öğretmen suç işlememiştir, elbette bir öğretmenin söylememesi gerekir. Ama öğretmen insan haklarına saygısızlık mı yapmıştır, hayır. Neye karşı söylenmiştir, bilmiyoruz. Bu, sıkıntı arz edecek bir durum değildir. Günlük kullanımda bu söz kullanılır. Ayrıca öğretmenimizden tüm veliler memnun” açıklamasında bulundu.

İŞTE O SES KAYDI
‘Elini ayağını tutar, seni oraya yapıştırırım’
Savcılığa sunulan ses kaydında öğretmenlerin “O senin bacağın kadar, sana vurabiliyor. Onun ellerini tut ki kıpırdayamasın, oturttur yerine”, “Ben de elini ayağını tutar, seni oraya yapıştırabilirim, ama yapmıyorum”, “Benim tepemi attırma”, “Terbiyesizleşme” gibi ifadeler kullandığı anlaşılıyor. 5 saatlik ses kaydını içeren CD’de, bir çocuğun çığlık sesinin ardından “İstediğin kadar bağır, bağıranın sonu bu oluyor” ifadesi kullanılıyor.