Doğu’nun “Kalanları da öldüreceğim” tehdidi bildirilmesine rağmen yeterli önlem alınmadığı iddia ediliyor.

ESKİŞEHİR’de 55 yaşındaki İhsan Doğu 23 Ağustos’ta, aralarında husumet bulunan komşusunun evini basarak, Yusuf Toprak (62), eşi Fatma Toprak (59) ve oğulları Selahattin Toprak (39) ile akrabaları Zeynep Ruhan’ı (48) öldürdü. Mehmet Sadık Toprak’ı da yaralayıp kaçtı. Mehmet Sadık Toprak (35), hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

İkizlerden biri öldü

Cinayetleri işlediği eve dün gece 03.00 sıralarında dönen firari şüpheli, Mehmet Sadık Toprak ve ikizi Mehmet Emin Toprak’ın uyuduğu odanın penceresinden pompalı tüfekle ateş etti. Mehmet Sadık Toprak olay yerinde ölürken, ikizi silah sesleri üzerine yan odaya kaçarak kurtuldu. Toprak ailesinin yakınları, İhsan Doğu’nun ilk olaydan sonra “Kalanları da öldüreceğim” diye tehditte bulunduğunu, durumu jandarma yetkililerine bildirdiklerini söyledi. Fakat jandarma ekipleri evin önünde iddiaya göre sadece 20 gün güvenlik önlemi aldı.

Jandarma haberdar

Ailenin yakınları “İkinci olayın tek sorumlusu ihmal. Valiliğe de dilekçe verdik. Ancak kimse dikkate almadı. Mehmet Sadık onu birkaç gün önce görmüş ve durumu jandarmaya bildirmiş. Ama yakalayamadılar” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ise evde ikiz kardeşlere ait iki av tüfeği ve bir tabanca bulunduğunu, şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
İhsan Doğu’nun damadı Mehmet E.’nin Muttalip Koyunlar Mahallesi’ndeki evi 7 gün önce kurşunlandı. Olayla ilgili Mehmet Emin Toprak gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Firari Doğu’nun eş ve çocuklarının terk ettiği evin camları da daha önce taşla kırılmış, samanlığı yakılmıştı.

Toprak ailesinden 2 kişi kaldı

Katİl zanlısı İhsan Doğu geçen Ramazan ayında Mehmet Sadık Toprak’ın babası Yusuf Toprak’ı, annesi Fatma Toprak ve ağabeyi Selahattin Toprak’ı öldürmüştü. Yakınları, “Geride sadece ikizi öldürülen Mehmet Emin Toprak ile ablası kaldı” dedi.