Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Meydanında bulunan metruk bir binada toplanan yaşları 19 ile 20 arasındaki 10 gencin eğlencesi faciayla sonlandı. Gençlerin bulunduğu binada meydana gelen patlama sonucu on genç yaralandı. Yaralılar Çorlu ve Silivri`de bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Edinilen bilgilere göre olay Marmara Ereğlisi Belediyesinin de yer aldığı Cumhuriyet Meydanında bulunan ve gençlerinde arasında yer alan M.Z.`nin ailesine ait kullanılmayan binada meydana geldi. İki katlı metruk binanın ikinci katında toplanan 10 gencin bulunduğu anda büyük bir patlama meydana geldi.
 
Patlama sonucu yaralanan gençlerden beşi Çorlu Devlet Hastanesine sağlık durumları daha ciddi olan beşi ise Silivri Anadolu Hastanesine kaldırıldı.
 
Olayın ardından Çorlu Devlet Hastanesine gelerek gençlerin sağlık durumları ile ilgili bilgi alan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan patlamanın neden kaynaklandığı konusunda henüz bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Uyan: “Bir anda ses duymuşlar, hemen eve koşmuşlar. Tüp patladı deniliyor ama evde tüp patlaması durumu söz konusu değil. Patlamanın nedeni ile ilgili araştırmalar sürüyor. Kısa sürede tespit edileceğini düşünüyoruz” dedi.
Patlamanın meydana geldiği binada polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Binayı güvenlik çemberine alan polis ekipleri ev içerisinde inceleme yaptı.
 Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptıkları ilk tespitlerde bina içerisinde çok sayıda çakmak gazı kutusu bulunduğu ve patlamaya bu kutulardan sızan gazın sebep olmuş olabileceği belirtildi. Bina içerisinde onlarca çakmak gazı kutusunun bulunduğu da öne sürüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma yaptığı bina duvarında grafitiler bulunduğu da gözlendi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin yapacakları incelemenin patlamanın kesin sebebinin ortaya çıkacağı bildirildi.
Patlama sonucu hastanelere kaldırılan 10 yaralının isimleri:
Berkan Tuna, Murat Uz, Savaş Kurnaz, Emrehan Güven, Can Onar (Çorlu Devlet Hastanesi)
Mustafa Zafer, Altan Akman, Göksel Özmen, Sinan Kavaklı, Kerem Baydar (Silivri Anadolu Hastanesi)