G.Saray Teknik Direktörü Hagi, sakatlıklar hakkında bilgi verdi; transfer iddilarına açıklık getirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi'nin açıklamalarından Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
"Çok iyi çalışmamız ve sahadan iyi bir sonuçla ayrılmamız gerekiyor. Kupa maçından sonra değişen fazla bir şey yok sakat oyuncularla ilgili. Maalesef durum bu ve böyle devam etmeliyiz. Hakan Balta önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacak. Aykut da takımla çalışmaya başladı. Pazar günü sahaya çıkıp iyi bir maç çıkaracağımıza inanıyorum.

Bu maçın dışında basında transferlerle ilgili bir şeyler, haberler gördüm. Onları anlayışla karşılıyorum. Transferle ilgili henüz bir düşüncem yok. Kimseyle oturup konuşmadım. Gidecek gelecek oyuncu listesi hazırlamadım daha. Dolayısyla önünüze çıkıp bunları söyleme gereği duydum. Bütün oyuncularımı iyi tanımak zorundayım ki gidecek ve gelecek oyuncularla ilgili bir fikrim olsun. Bir oyuncuyu satalım diye bir konuşma yaplamadı ve olmadı.

Ben Emenike de dahil olmak üzere kimsenin ismini vermedim. Kadroda bulunan oyuncular hakkında değerlendirme yapmadım. Kim ne derse desin şu anda bizim tek düşüncemiz takımı en iyi hale getirmnek. Sürekli bunu konuşuyorum. Nasıl başarılı olacağız bunu konuşuyoruz. Devre arası geliyor ama şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek için buradayım.

Ligde iyiye doğru bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Rekabet arttı. Statların kalitesinde ilerleme kaydedildi. Tüm maçlarda taraftarları da çok beğendim. Eskisi gibi uzun toplarla oynanmıyor. Oyun kalitesi arttı. Futbol oynamak isteyen takımlar var ligde. Takımların kalitesi arttı kadrolar da daha iyi. Ligdeki rekabet arttı. Sadece 3-4 büyük takım yok artık. Eskisi gibi bir Galatasaray takımı oluşturmak için buraya geldim. Mutluluk getirecek bir takım oluşturmak istiyorum. Şu an öyle bir durumdayız ki kendi takımımız düşünmemiz lazım

Her gün ilerleme kaydediyoruz bir çok alanda. Bireysel performans olarak bir ilerleme kaydediyoruz. İlerde oynacağımız maçlardan alacağımız sonuçlardan gelecek özgüveni de kazanacaklar. Oyuncuların kendi özgüvenlerine kazanarak devam etmeleri önemli. Takımdan memnunum. Trabzonspor yenilgisini hazmedemedim ama futbol bu. Kaybedince çok iyi bir analiz yapmak gerekiyor.

Şu anda takımda olan her futbolcunun takıma maksimum katkı yapması gerekiyor. Kendilerini aşmalılar. Gün geçtikçe daha formda olmaları gerekiyor. Her zaman oyuncu kendisini göstermeli. Arzu ve isteği de.. Müşterek bir felsefe içinde bir oyun kurmak ve onları başarıya ulaştırmak için buraya geldim. Her oyuncu taşın altına eline koymalı ve her şeylerini Galatasaray için vermeli.

Takımdaki oyuncuları tanımak için büyük bir çaba harcıyorum. Galatasaray Avrupalı bir takımdır. Hedefim Avrupa'da başarılı olacak bir takım kurmak Sadece Türkiye'de değil. Sahada iyi bir performans sergileyecek bir takım kurabiliriz.

Biz her zaman 3 puan almak için çıkıyoruz sahaya. Puana ihtiyacımız olduğu için futbolun iyi ve kötü olmasını şu anda önemsiyorumn. Önemli olanın 3 puan almak olduğunu düşünüyorum.

Bana verilen bir sorumluluk var. Yönetcilerle hep birlikte çaışarak, o takımı kurmak için; transfer yapmak için hep birlikte karar vereceğiz. Herkesin bir fikri vardır. Bu düşüncelerin Galatasaray'ın yararına kullanılması gerekiyor.

Baros'un bir an önce takıma gelmesini bekliyordum. Sakatlığının kısa bir süre içinde geçmesini bekliyordum. Tam ne olduğunu ben de bilmiyorum. Ne kadar ayrı kalacağını ben de tam bilmiyorum. Kulüp doktoru ile konuşup tam bilgileri alacağım. O'nun dönmesini bekliyordum. Son 5-6 maç için ona güveniyordum. Takım için önemli bir oyuncudur. Maalesef O'nun için takımda ayrı kaldığı her hafta; formunun ve kondsiyonun düşmesi demek. Bakacağız ve haftaya karar vereceğiz