MANİSA'nın Soma İlçesi'ne bağlı Avdan Beldesi'nin MHP'li belediye Başkanı Sabır Tuna, 6 belediye meclis üyesi ile belde teşkilatı ve kadın kollarından 34 kişi istifa etti.
Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna yaptığı yazılı açıklamada, MHP Kurultayı'nda partinin ‘tek başına iktidar’ hedefiyle yürümeye başladığını, ancak geçen zaman içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Genel Merkez üyeleri tarafından bu hedeften sapıldığını savundu. TBMM çalışmalarında daha önce gösterilen ‘yapıcı muhalefet’ anlayışından uzaklaşıldığını, hatta Meclis içi ve dışında ‘çatışmacı’ bir siyaset izlendiğini ve 12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliği referandumunda milletten yana tavır alınmadığını öne süren Tuna şöyle dedi:
“Bu gerekçelerle, bir süredir MHP Avdan üyeleriyle görüşmeler yaptık ve MHP Genel Merkez yöneticileriyle artık fikirlerimizin uyuşmadığı kanaatine vararak, 10 Ekim 2010 tarihinde partiden toplu olarak istifa etmeye karar verdik. İstifa dilekçelerini MHP Soma İlçe Başkanlığı'na sunduk.”
Sabır Tuna, 1999 yılından bu yana MHP siyasi hareketinin içinde yer aldığını, zaman zaman çok sıkıntılı süreçlerden geçildiğini ifade ederek, “Fakat son bir yıldaki gibi, tavan- taban ilişkisi hiç bu kadar zarar görmedi. Milletin sempatisi hiç bu kadar azalmadı” diye konuştu.
Başkan Sabır Tuna'nın yanı sıra, istifa eden belediye meclis üyeleri şunlar:
Mustafa Kara, İsmail Karaatlı, Zühtü Taş, Halil Tilki, İdris Dalca, Ali Gündoğdu. Siyasi kulislerde ise istifacıların AK Parti'ye katılacakları öne sürüldü.