Sıcaklıklar, Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de görülecek yağışların, İzmir ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı(Lodos), yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-UYARILAR-

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri ve Sivas), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Van) yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası sağanak yağışlı 21

ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor 22

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor 21

ANTALYA: Parçalı bulutlu 26

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu 27

ERZURUM: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor 16

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 24
BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa çevreleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İzmir il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Bölgenin batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve saatlerinde bölgenin iç ve doğusunda yer yer hafif sis, Kayseri ve Sivas çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer hafif sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.