Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla G., iğne yaptığı eski İçişleri bakanlarından Rüştü Kazım Yücelen’in kendisini öpmeye çalıştığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Yücelen ise “İftira ile karşı karşıyayım. Suçsuzum. Suçum varsa beni asın” dedi

Mersin Bozyazı’daki olay şöyle gelişti: Eski bakan Rüştü Kazım Yücelen, arkadaşlarıyla geçtiğimiz pazartesi Bozyazı’daki üç yıldızlı Anamurium Otel’de yemekte bir araya geldi.
Yücelen’in akrabalarıyla daha önce aynı partide siyaset yaptığı için tanıdığı Bozyazı Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Necla G. ve kardeşi Reyhan G. de sahibini ziyaret için aynı otele gitti.

İddiaya göre eski bakan Yücelen, mantar rahatsızlığı nedeniyle sürekli antibiyotik kullandığını belirterek, iğneyi doktor Necla G.’ye yaptırmak istedi. Necla G., “Bunu size doktor mu verdi” deyince Yücelen de “Hayır kendim rahatlamak için kullanıyorum” dedi. İddiaya göre daha sonra birlikte iğneyi yaptırmak için bir odaya gittiler. Doktor Necla G., Yücelen’in kendisinden çok hoşlandığını söyleyip öpmeye kalkıştığını öne sürdü. Koşarak odadan çıkıp karşılaştığı kardeşine olayı anlattığı iddia edilen Necla G., ertesi sabah Bozyazı Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikâyet üzerine savcılık yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve otelde inceleme yaptı. İncelemede tacizin olduğu iddia edilen odada enjektör ve yapılan iğnenin kutusu bulundu ve bunlar kayıt altına alındı. Yücelen, Doktor N.G. ile bakanın korumasının odaya girerken görüntülendiği kamera kayıtlarına da savcılık el koydu.

‘SUÇUM VARSA BENİ ASIN’
İddiaları “saçma” olarak niteleyen Rüştü Kazım Yücelen, “Doktor hanımın iddiaları tamamen saçma. Ben söz konusu mekânda 10 arkadaşımla bir aradaydım. Yanımda korumam vardı. Ben doktor hanımla hiç yalnız kalmadım. Bir iftirayla karşı karşıyayım. Namusunu, milletini, mal varlığını koruyan, bunun için çalışan bir insanım. Bir insanın böylesi iftiralarla suçlanması üzücü. Ben de savcılığa dilekçe verdim. Konunun araştırılması yönünde taleplerim var. Ben suçsuzum, suçum varsa beni asın” dedi.

‘DAVAMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’
Doktorun kardeşi Reyhan G., “Olay doğru. Ben otelde ablamın yanındaydım. Ablam bana olayı anlatınca şaşırdım. Biz gerçeklerin ortaya çıkması, cezalandırılması için ertesi sabah hemen savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduk. İfade verdik. Olay yerinde inceleme
yapıldı. Bizi doğrulayacak deliller bulundu. Savcılık araştırıyor. Biz davamızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

RÜŞTÜ KAZIM YÜCELEN KİMDİR?
Turgut Özal ile birlikte politikaya atılan kadronun içinde yer alan Rüştü Kazım Yücelen, ANAP döneminde 1991 yılında birkaç ay Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 2001 ve 2002 yılları arasında ise İçişleri Bakanlığı yaptı. 62 yaşında olan Yücelen, evli ve üç çocuk babası.

Ergezen de suçlanmıştı!
AK Parti kurucusu eski Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’in de haziran ayında Selanik ve Belgrad’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantılarında kaldığı otellerdeki oda görevlisi kadınlara para karşılığı seks teklif ettiği ileri sürülmüştü. Sırp gazetesi Novosti, Ergezen’in üç kadından özür dilemesiyle olayın tatlıya bağlandığını iddia etmişti. Ergezen’in yakın çevresi ise “Gezide Ergezen’in eşi de yanında. İkisinin de yabancı dili yok. Ve eşi tek başına çıkıp, gezebilecek yapıda değil. Ergezen, gömleğini ütü için otele bırakmış. Eşi yanındayken görevli kadın gömleği odaya getirmiş. Ergezen, ütülenen gömleği alırken, omzuna vurup kadına teşekkür edip bahşiş vermiş. Böyle taciz olabilir mi? Olaydan sonra protokol müdürü odaya gelmiş. Ergezen bahşişi ve teşekkür şeklini ‘Bu bizim kültürümüz de var’ diye açıklama yapmış” demişti.