Alınan bilgiye göre, Kurtköy Yenişehir Mahallesi Millet Caddesi'ndeki boş arazide bir çocuğun hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, 14-15 yaşlarındaki erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirleyerek, çevrede kimlik tespiti çalışması yaptı.

Aynı saatlerde Kurtköy Polis Merkezine başvuran Ali Ülker, 75. Yıl Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi oğlu Hakan Ülker'in (14) kayıp olduğunu bildirdi.

Polis tarafından cesedin bulunduğu yere götürülen baba Ali Ülker, oğlunu teşhis etti.

Cumhuriyet savcısı ve polisin yaptığı ilk incelemelerde, Hakan Ülker'in vücudunda herhangi bir darp veya yara izi bulunmadığı, kesin ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çakmak gazı ile bayıltma oyunu küçük Hakan'ı canından etti

 Pendik'te, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hakan Ülker, boş bir arsada ölü bulundu. Polisin ifadesini aldığı Ülker'in arkadaşının, "Rüya görmek için poşete doldurduğumuz çakmak gazını içimize çekiyorduk. Gazı içine çeken bayılarak rüya görüyordu. Ayıltmak için bir birimizi tokatlıyorduk. Ancak Hakan ayılmadı. Biz de korkup kaçtık." dediği öğrenildi.

Olay, Yenişehir Mahallesi Cumhuriyet Caddesi kenarında bulunan boş arsada meydana geldi. Arsada bir çocuğun hareketsiz yattığını gören mahalle sakinleri, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Pendik Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hakan Ülker olduğu belirlenen öğrencinin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Detaylı inceleme yapan polis, bir görgü tanığının, "4-5 çocuk, yerde yatan çocuğu tokatlıyordu. İçlerinden birini tanıyorum." şeklindeki ifadesinden yola çıkarak Ülker'in bir arkadaşını gözaltına aldı. İfadesi alınan Ülker'in arkadaşının, "Rüya görmek için poşete doldurduğumuz çakmak gazını içimize çekiyorduk. Gazı içine çeken bayılarak rüya görüyordu. Ayıltmak için bir birimizi tokatlıyorduk. Ancak Hakan ayılmadı. Biz de korkup kaçtık." dediği öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayıda çakmak gazı tüpü buldu. Ülker'in cesedi morga kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.