Ülkemizde son günlerde ensest olarak nitelendirilen ilişki sapkınlığı artarak devam ediyor...

ZONGULDAK’ın Gökçebey İlçesi’nde, amcaları 36 yaşındaki M.P. ve 27 yaşındaki İ.P.’nin tecavüzüne uğrayan 15 yaşındaki H.P.’nin dünyaya getirdiği bebeğin babasının, M.P. olduğu belirlendi. 30 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan amcalardan İ.P., ilk duruşmada tahliye edilirken, M.P.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tecavüz olayı, 14 Nisan 2009’da eşi Mehmet P.’yi maden kazasında kaybeden 4 çocuk annesi M.P.’nin, geçen yıl 9 Kasım’da bir süredir adet görmeyen kızını Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürmesiyle ortaya çıktı. Yapılan muayenede H.P.’nin hamile olduğu tespit edildi. H.P., Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, amcaları İ.P ve M.P.’nin kendisine tecavüz ettiklerini söyledi. H.P., önce 2008 yılının Temmuz ayında amcasının yeni doğan bebeğine bakmak için evine gittiğinde amcası İ.P.’nin 3 defa, 2009 yılının Mayıs ayı içinde de kimse olmadığı sırada evlerine gelen diğer amcası M.P.’nin birkaç defa tecavüzüne uğradığını ileri sürdü.

Bunun üzerine, Gökçebey’de bir tomruk atölyesinde çalışan 3 çocuk babası M.P. ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda maden işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası İ.P., gözaltına alındı. Tutuklanan M. ve İ.P., Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulurken, koruma altına alınan H.P., Samsun Kadın Konukevi’ne yerleştirildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nce, yaşadığı tecavüzler nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilen H.P., konukevinde geçen Mart ayında bir kız bebek dünyaya getirdi. Soruşturma kapsamında bebekten alınan kan örneği, İ.P. ve M.P.’den alınan örneklerle karşılaştırıldı. Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucunda bebeğin biyolojik babasının yüzde 99.99 M.P. olduğu saptandı.

Raporlar doğrultusunda hazırlanan iddianemede İ.P. suçlamayı kabul etmezken, M.P. yeğeninin teklifi üzerine kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini ileri sürdü. İddianame doğrultusunda, İ.P. ve M.P. hakkında, ‘Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki kardeş, dün Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Gizli yapılan duruşmaya H.P. katılmadı. Duruşma sonunda İ.P.’nin tahliyesine, M.P.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.