CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk gezisinde büyük tehlike atlattı. Kılıçdaroğlu'nun Çubuk hayvan pazarında esnafla sohbetinin ardından çay içmek için kahvehaneye oturduğu sırada silahlar patladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde Kurban Bayramı öncesinde havyan pazarı gezerek üreticilerin sorunlarını dinledi. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, çay içmek için hayvan pazarı yakınındaki kahvehaneye oturdu. Bu sırada iki esnaf arasında alacak-verecek nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflardan biri silahını çekerek ateşledi. Yerden seken kurşun olayla ilgisi olmayan Süleyman Demirel isimli vatandaşı bacağından yaraladı.

Bu arada tabancadan çıkan mermi kovanı da CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un dizine isabet etti.

Yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken, silahını ateşleyen esnaf ise polis tarafından gözaltına alındı.

GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELERİ

Kılıçdaroğlu, ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtladı.

İşte açıklamaları:

İLKOKULDA TÜRBAN
Onlar belli bir yaşa gelmiş değiller. Başbakan o konuda ne söyleyeceğini milletin önünde söylemelidir. O davranışa bizim olumlu davranmamız mümkün değildir.

ALİ BARDAKOĞLU’NUN GÖREVDEN ALINMASI

Yeni yasanın imarlarından birisi sayın Bardakoğlu’dur. Taslağı hazırlayan hükümete sunan, geçmesi için çaba harcayan kişilerden birisidir. Uzun süredir bu görevi yürütmektedir. Görevden alınması benim açımdan sürpriz oldu.

 

YENİ HAKİM VE SAVCI ATAMALARI

HSYK’da görev alan yargıçların kararnameleri incelemesi gerekiyor. Ama bu kadar kısa sürede o kadar karar incelenmiş olamaz.

İktidar getirdi ve onlarda imza attılar. Bu yargıca olan güveni sarsar. Zaten yapılan seçimler kamuoyunda tepkiye yol açmıştı. Bakanlık ne getirilirse altına imza basacak bir HSYK var. Bu olumlu bir tablo değil. Oradaki yargıçların yargıç olduklarını hiç unutmamaları gerekiyor.