Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Kore’nin başkenti Seul’de. Zirvede, küresel ekonomi ele alınacak.
Erdoğan ve beraberindeki heyeti, kalacağı Grand Inter Continental Hotel müdürü ve çalışanları çiçekle karşıladı. Erdoğan, bugün 5. Liderler Zirvesi'ne katılacak. Başbakan Erdoğan’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile Samsun Milletvekili Suat Kılıç eşlik ediyor.
Başbakan Erdoğan, zirve öncesi yaptığı açıklamada, ''Bu ziyaretimde, özellikle G-20 Seul Zirvesi'ne giderken, uluslararası ekonomide yaşanan gelişmeler, güçlü, sürdürülebilir, özellikle uluslararası finans krizinden sonraki süreçte, küresel dengeli büyümeyle, bu noktada alınması gereken önlemler değerlendirilecek. Dünya ekonomisinin genel durumu, uluslararası mali kuruluşlar reformu, bu noktada finansal düzenleyici reformlar, küresel finansal güvenlik ağları, kalkınma, iklim değişikliği, enerji ve yolsuzlukla mücadele gibi konular da zirvenin gündeminde yer alacak’’ diye konuştu. Erdoğan, Seul'deki temaslarının ardından Bangladeş’e gidecek.

Başbakan Erdoğan’ın Bangladeş’i ziyaretinde ise Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Zillur Rahman, Başbakan Şeyh Hasina, Dışişleri Bakanı Dipu Moni ve ana muhalefet partisi lideri ve eski Başbakan Halide Ziya ile görüşmesi öngörülüyor.
Erdoğan ayrıca, Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’nca düzenlenecek etkinlikte işadamlarıyla bir araya gelecek.
Ziyaret kapsamında Türkiye ve Bangladeş arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.