Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesiyle su ihtiyacının arttığını belirten uzmanlar, en son tüketilebilecek içeceklerin başında gazlı içeceklerin geldiği uyarısında bulundu.

Medical Park Bursa Hastanesi'nden Uzman Diyetisten Nilgün İstek, sıcak havalarda vücudun daha fazla sıvı kaybettiğini hatırlatarak, günde 3 litre sıvıya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sıcaklarda sürekli su içmek yerine soğuk içeceklerin daha cazip gelerek tercih edildiğini belirten İstek, gazlı içecek uyarısı yaptı. Gazlı içeceklerin çok tercih edilmesinin yanlış olduğunu ifade eden İstek, şunları dile getirdi:
    “Asitli içeceklerin içinde bulunan yüksek sodyumdan dolayı tansiyon hastaları asitli içeceklerden uzak durmalıdır. Sodyum, suyun vücutta tutulmasına neden olarak ödeme sebep olur. Ayrıca vücuttan atılamayan sodyum birleşerek şişkinlik yapar. Bu durumda sıcak havalarda en son tüketilebilecek içeceklerin başında gazlı içecekler gelir.”

    SUDAN SONRA SODA

    Çok fazla tüketilen maden sularının ise hem serinleten, mineral içeren hem de düşük sodyumlu bir içecek olduğu belirten İstek, şekersiz, soğuk meyve veya bitkisel çayların da faydalı olduğunu kaydetti.
    İstek, şu bilgileri verdi: “Serinletici içecekler arasında bulunan meyve suları, sıcak havalarda serinlemeye yardımcı olan içeceklerin arasında yer alır. Taze sıkılmış meyve suları içerdikleri geniş vitamin ve mineral yelpazesiyle serinletmenin yanı sıra gerekli besin öğelerinin de alımını sağlamaktadır. Sıvı tüketimi hassas bir konudur ve mutlaka ciddiye alınmalıdır.”