Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde Ramazan boyunca gerçekleştireceği etkinliklere Başkentlilerin ilgisi giderek artarken, dördüncü gece Bosnalı ünlü sanatçı Şoto’nun konseriyle renklendi. Hacı Bayram-ı Veli Camii ve avlusuna çocuklarıyla, aileleriyle gelen çok sayıda vatandaş, teravih namazının ardından Bosnalı şarkıcı Zeyd Şoto’nun konserini ilgiyle izledi.

    Zeyd Şoto, gelenekselleşen Ramazan etkinlikleri düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, böyle günlerin kendisi için de izleyenleriyle bir buluşma imkanı sağladığını söyledi. Konserde Türkçe, Boşnakça, Arapça ve İngilizce eserler seslendiren konuk şarkıcı; Barış Manço’nun “Gülpembe” adlı şarkısını ve Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirince dakikalarca alkışlandı.

    HACI BAYRAM’DA KAN BAĞIŞI

    Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Altınpark ve Hacı Bayram’daki Ramazan etkinlikleri çocuklar ve gençler için birbirinden değişik aktiviteler, sohbetler, tasavvuf dinletileri ile sürüyor. Hacı Bayram’da kurulan Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi’ne, etkinliklere gelen duyarlı ziyaretçiler kan bağışlarıyla destek oluyor. Kan Bağış Merkezi Ekip Sorumlusu Dr. Rıza Yakubi, Ramazan’ın başladığı 4 gün boyunca her gün ortalama 35 vatandaşın kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Kan bağışı hayati bir konu. Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan etkinliklerine gelen vatandaşlar kampanyaya, giderek daha çok ilgi gösteriyorlar.” dedi.

    Hacı Bayram’daki Kızılay standında kan veren Fatih Kaya, “Hem ihtiyacı olanlar için hem de kendi sıhhatim için kan veriyorum. Buraya eşim ve çocuklarımla gezmeye geldik. Hacı Bayram’ın rengarenk aydınlatmaları ve çok sayıda özel güvenlik elemanı ile korunması harika olmuş.” diye konuştu.