Dev yolcu gemisi okyanusun ortasında motoru bozulunca 4 bin 500 yolcu ve mürettabatıyla mahsur kaldı. Gemide elektriğin de kesilmesi yolcuların aç kalmasına neden olunca olaya Amerikan ordusu müdahale ederek gıda yardımında bulundu.

Meksika Körfezi'nde motorlarının bozulması üzerine mahsur kalan dev gezi gemisi, 4 bin 500 yolcu ve mürattabatı ile en yakın kıyaya 130 mil (180 km) açıkta mahsur kaldı. Carnival Splendor isimli dev gezi gemisi ABD Sahil Güvenliği'nden salı günü yardım istedi. Geminin yardım isteğine önce bir ardından da iki tane daha römorkör göndererek cevap veren Sahil Güvenlik ekipleri, gezi gemisini karaya çekmeye çalışıyor.

ABD Sahil Güvenlik biriminden yapılan açıklamaya göre geminin motor dairesinde pazartesi sabahı çıkan yangın sonunda tüm elektriğinin kesildiği belirtildi. Yolcuların güven içinde olduğu bilgisini de veren Sahil Güvenlik, geminin Perşembe akşamına kadar San Diego limanına çekileceğini duyurdu.

Pazar günü Califronia'dan bir haftalığına Meksika'nın sahil beldelerine yolculuğa çıkan gemi yaklaşık 275 metre uzunluğunda. bin 167 mürettabatı ve 3 bin 299 yolcusu ile adeta kasaba büyüklüğünde olan dev yolcu gemisinin ait olduğu firma, mağdur olan müşterilerine paralarının geri ödeyeceği ve bir daha ki yolculuklarında da kendilerine yüzde 25 oranında indirim yapılacağını duyurdu.