Terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'nda bulunan elebaşlarının, yurt içindeki teröristlere sansasyon yaratacak kanlı eylemler yapmaları talimatı verdiği bilgisi istihbarat birimlerine ulaşınca, güvenlik güçleri hassas bölgelerde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu bölgelerdeki güvenlik birimleri, PKK'lı teröristlerin mayınlı ve bombalı saldırılar ile taciz ateşi açma eylemlerinden başka, saldırılarda yeni taktikler kullanacağı konusunda uyarıldı.

Güneydoğu ve Doğu'da teröristlerle mücadele güvenlik güçlerince sürdürülürken, ulaşılan en küçük istihbarat bile titizlikle değerlendiriliyor. İstihbarat birimleri, yaptıkları bu çalışma ve teknik takip sonucunda terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'nda bulunan elebaşlarının şifreli rakamlar ve kelimeler kullanarak telsiz ve telefon talimatlarıyla örgütün sözde Dersim (Tunceli), Amed (Diyarbakır) ile Erzurum bölge sorumlularına kanlı eylem talimatı verdiğini saptandı. Görüşmelerdeki şifreyi büyük ölçüde çözen güvenlik birimleri, bölücü örgütün kanlı planlarına ilişkin çok önemli bilgiler elde etti.

Bölgedeki güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın önemli hedeflere girişebileceği sansasyonel eylemler ile üst düzeydeki görevlilere yönelik olası suikast ve kaçırma girişimlerine karşı yoğun önlem aldı. Özellikle yönetim kademesindeki üst düzey görevlilerin daha sıkı korunma yapılmaya başlandı.


Örgütün, terör eylemlerinin yoğun olduğu iller dışında ve bugüne kadar hiç eylem yapılmayan yerlerde de sansasyonel eylemler yapabileceğine ilişkin istihbarat bilgileri de değerlendirilerek, gerekli önlemler alındı.