Polis Galatasaray 'ın Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nde, Sportif Direktör Bülent Tulun'un evinde ve Türk Telekom Arena'da arama yapıyor.

Arama nın, 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği 1-1'lik Denizlispor maçı ile ilgili olduğu ileri sürüldü. Soruşturmanın Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu ifade edildi.O sezon şampiyon olan Galatasaray Kulübü'nün bu maça teşvik primi gönderdiği iddiaları gündeme gelmişti.

Önceki gün bu konu hakkında ifade veren gazeteci Tahir Kum, elinde teşvik primi ile ilgili Fenerbahçe Kulübü içindeki yazışmaların olduğu gerekirse bunları savcılığa verebileceğini ifade etmişti. O sezon sarı lacivertli takım Denizli'ye lider olarak gitmiş, ama rakibiyle 1-1 berabere kalınca Kayserispor'u Ali Sami Yen Stadı'nda yenen Galatasaray şampiyonluğu kazanmıştı.


GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ


Galatasaray Kulübü, polisin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı aramayla ilgili bir açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir.