Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan eski futbolcu Ümit Karan, gazetecilere gönderdiği mektubundaki “Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi” sözleri nedeniyle yeniden ifade için adliyede.

    Soruşturma kapsamında tutuklanan eski futbolcu Karan’ın bir kez daha ifadesinin alınacağı belirtildi. Avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla gazetecilere basın bildirisi gönderen Karan, nezarethanede 3 gün boyunca tek başına kaldığını, bu üç günlük süre içerisinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadesinin alındığını belirtmişti. Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerin aynı olduğuna dikkat çeken Karan, “Savcı ifademi almaya başlamadan önce bir savcıya yakışmayacak önyargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı.” demişti.

    Sorguda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu hatırlatan Karan, “Ben bu konuşmalara ne gibi bir yorum yapabilirim. Benden başkalarını suçlamamı bekliyorlar sanırım. Bülent Uygun ile ilgili birçok soru soruldu. Hepsine de net bir şekilde cevap verdim. Benimle alay edercesine bütün cevaplarıma gülüp geçtiler. Çünkü inanmak istemiyorlardı” ifadelerini kullanmıştı.

    Bu sözlerin medyaya yansımasının ardından soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk’in Karan’ı yeniden sorgulayacağı belirtilmişti. Bu gelişme üzerine Karan bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi’nden cezaevi aracıyla getirilen Karan’ın sakal bıraktığı gözlendi.