Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevine getirilen Kemal Öztürk’ün, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ’e hakaretten mahkum olduğu ancak cezasının Rahşan affına girdiği öğrenildi.

Bülent Arınç döneminde TBMM İletişim danışmanı, daha sonra da Başbakanlık Basın Başdanışmanı olan Kemal Öztürk’ün hazırladığı “İlk Meclis” belgeseli de RTÜK tarafından yasaklanmıştı.

Öztürk, 1994 yılında, Mir Mahmut Rıza takma adıyla “Bir Garip Oğlanın Hikayesi’ isimli kitap yayınlamış ve dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ’e hakaret içerdiği gerekçesiyle bu kitabı toplatılmıştı. Bu davadan bir yıl hapis cezası aşlan Öztürk, Rahşan affına girdi. Öztürk ‘’Bu mahkumiyet nedeniyle hakkım olan Sarı Basın Kartını bile geç alabildim’’ açıklamasını da yapmıştı.

KAPATMA DAVASINDA DA VAR

Öztürk, AKP hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde de yer aldı. İddianamede, Bülent Arınç’ın “laik devlet ilkesine aykırı eylem ve demeçleri” arasında yer alan 16 suçlamadan ilki, Öztürk’ün atanması olarak gösterilmişti. Öztürk’ün Arınç’a danışman olmasına, CHP milletvekillerii Muharrem İnce ve Berhan Şimşek tarafından eleştirilmiş ve soru önergeleri ile TBMM gündemine de getirilmişti.

HİLMİ BENGİ BÖYLE VEDA ETTİ

AA Konferans Salonunda kurum çalışanlarıyla bir araya gelen Bengi burada yaptığı konuşmada, 8 yıl gibi uzun bir süre genel müdürlük görevini yürüttüğünü, bu süre içerisinde kurumun daha üretken, çalışmaların daha verimli olması için çaba harcadıklarını ifade etti.  Bengi, sözlerine şöyle devam etti:



''Anadolu Ajansı'nın 90'ıncı yılını hep beraber kutlama şerefine eriştik. 91'inci yılında da bendenizin 8 yıllık, ki bir genel müdürlük makamı için hakikaten uzun bir süre, görev süresinin de bir yerde noktalanması gerekiyordu. Bugün itibariyle Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliğinden ayrılmış bulunuyorum. Yarın itibariyle de Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünden emekliliğimi talep ettim. Yönetim Kurulumuz uygun buldular. Ben hepinize bana verdiğiniz destek, duyduğunuz güven, gösterdiğiniz arkadaşlık ve benimle paylaştığınız iş ilişkisi dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin.''

Bengi, konuşmasının ardından konferans salonunda bulunan çalışanlarla tek tek tokalaşarak vedalaştı.