CHP’li Nur Serter’in star’da yer alan röportajıyla yeniden gündeme gelen 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi’ndeki “İkna odası” tartışmasında ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. TESEV’in “Başörtüsü Yasağı ve Ayrımcılık: Uzman Meslek Sahibi Başörtülü Kadınlar” raporunda yer alan ikna odası mağdurlarının anılarında eski Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi’ye ağır suçlamada bulundu. Seldanur adlı  öğrencinin raporda yer alan ifadesinde o odada kendisini ikna etmek için bulunanlar arasında Ekşi’nin de olduğunu iddia etti.

EKŞİ: RAPOR BİR YAYINLANSIN

Seldanur’un anlattıkları raporda şu sözlerle yer aldı: “İşin acı tarafı bizim hemcinslerimizin bizi anlamamakta ısrar etmesi. Örneğin Necla Arat. Geldi işte ikna etmek için bizleri Oktay Ekşi ile birlikte. İkna etmek için uğraştılar uğraştılar edemediler. ‘Sen nereye gidiyorsun, dördüncünün beşincisi olmaya mı’ diye sordular. Nur Serter de aynı şekilde. İlk başlarda, ‘ikna odalarının mimarı benim’ diyordu. Bunlar bizim çocuklarımıza yarın öbür gün açıklayamayacağımız şeyler.” TESEV raporunda hakkındaki iddialarla ilgili telefonla aradığımız Oktay Ekşi “Raporu yayınlasınlar da ondan sonra konuşuruz” dedi.

Alemdaroğlu’na suç duyurusu

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Kemal Alemdaroğlu hakkında, İstanbul Üniversitesi  Rektörü olduğu dönemde bazı öğrencileri ‘ikna odaları’nda başörtülerini çıkarmaları için baskıya maruz bıraktığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çevik, Fatih Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde, o dönemde, üniversitede öğrenci olan Hanife Gökdemir ile Nevin Öner Karakuş’ın başörtülerini açmaları için baskı gördüklerine dair beyanlarına da yer verdi.