Güney Afrika’nın dünyaca tanınmış eğitim kurumu olan Cape Town Üniversitesi kampüsüne helikopter düştü. 4 mürettebat taşıyan Robinson 44 marka helikopter kampüsün bahçesine büyük bir gürültüyle düşerken, yolcuların kazayı küçük sıyrıklarla atlattığı bildirildi.

    Yetkililer dün sabah meydana gelen kazanın sebebini henüz açıklamazken, görgü tanığı bir öğrenci Facebook hesabında “Havada dönüp duran bir helikopter gördüm. Uçan araç kısa bir zaman sonra kampüsteki bir ağaca çarparak gözden kayboldu ve ardından çok büyük bir gürültü duyduk” dedi.

    Kampüs Güvenliği’nden yapılan açıklamada, kazanın sabah saat 09:00’da gerçekleştiği bildirildi.

    Baxter Tiyatrosu çalışanı da, “Sabah işime giderken acil servis araçlarının kaza mahalline hızla yol aldıklarını gördüm” dedi.

    Güney Afrika Acil Kurtarma Servisi ER24’ün sözcüsü Andre Visser ise yaptığı açıklamada, “Kampüse düşen helikopter ağır hasar alarak sol yanının üzerinde dururken bulunmuştur. 4 yolcusu büyük şans eseri kurtulmuştur” diye konuştu.

    Sivil Havacılık Otoritesi’nin açıklamalarını bekleyen Polis ise sadece, “Bir helikopter Kampüs’e iniş yaptı” bilgisini verdi.

    Öte yandan görgü tanıkları News24’a yaptıkları açıklamada, kaza sonucu parçalanan helikopterin pilotunun ağır yaralı olduğunu söylediler. Yetkililer, helikopterin kampüsün kalabalık saatlerinde düşmemesinin büyük bir felaketi önlediğini bildirdi.