Alınan bilgiye göre, Esenler TEM Otoyolu Atışalanı 100. Yıl Köprüsü Aksaray istikametinde yola bir araçtan dökülen mazot nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden 16 JDL 02 plakalı otomobil, kayıp savrularak yol kenarına devrildi. Bu sırada arkadan hızla gelen araçlar önlerindeki araçlara çarpmamak için manevra yaptı ve birbirlerine çarptı. 16 aracın karıştığı kazada biri ağır şekilde olmaz üzere 4 kişi yaralandı. Yaralılar, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Polis ekipleri, çevrede olay yerini izleyen vatandaşları uzaklaştırmada zorluk çekti. Kurtarma çalışmalarını izlemek için yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar büyük tehlike atlattı. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 2 saat trafik durdu.


Yere dökülen mazot nedeniyle yolun kayganlaştığını ve araçların kaza yaptığını belirten araç sürücülerinden Cihan Kalyon, 15 aracın kazaya karıştığını belirtti. Kazaya karışan araçların önünde bir anda birbirine girdiğini ağlamaklı gözlerle anlatan başka bir aracın kadın sürücüsü ise birçok sürücünün yaralandığını ancak can kaybının yaşanmadığını aktardı.

Kazaya sebep olduğu öne sürülen mazotun belediye ekiplerince temizlenmesi ve araçların kaldırılmasının ardından yol tek şeritten trafiğe açıldı.