Hükümetin işsizliği çözmek için hazırladığı istihdam paketi tamamlandı. Yeni işçi alana 40'a yakın teşvik gelirken; kadınların sigorta primlerini devlet karşılayacak. Ayrıca 5 puan prim indirimi verilecek.

Pakette; işverenin farklı istihdam teşviklerinden aynı anda yararlanmasına olanak tanınırken, Avrupa'ya göre çok gerilerde olan kadın istihdamının artırılmasına yönelik radikal adımlar atılıyor. Kadınlara iş veren patronun sigorta primlerini kademeli olarak devlet karşılayacak. İşe alınan kadınların primini ilk yıl devlet yüzde 100 öderken; uygulama, oran her yıl yüzde 20 azaltılarak 5 yıl boyunca sürecek.

MESLEK EDİNDİRİLECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde uzun süredir çalıştığı paket, dün Bakanlar Kurulu gündemine de geldi. Milyonlarca işsizin gözünün çevrildiği paket, 3 stratejik ayaktan oluşuyor. Buna göre; öncelikle kısa vadeli stratejiler yaşama geçirilecek. Kıdem tazminatı, çalışma hayatının esnekleştirilmesi gibi konular ise orta ve uzun vadeli tedbirler arasında yer alıyor. Paketin ikinci ayağında, GAP ve DAP gibi projelerin tamamlanması hedefleniyor. Bu yolla kalıcı istihdam sağlanması hedefleniyor. Mesleksizlik probleminin ortadan kaldırılması amacıyla Türkiye'nin meslek haritası çıkarılacak. Talep gören mesleklere özel yatırım yapılacak.