Referandumda anayasa değişikliği paketine desteğini açıklayan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sert eleştiriler yönelttiği için İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu’nun partiden ihracına karar verildi.

MHP Trabzon İl Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Bıçakçıoğlu’nun açıklamaları nedeniyle savunmasını istediklerini, yazılı ya da sözlü savunmasını istemelerine rağmen hiçbir faaliyette bulunmadığın, bugün yapılan toplantı ile de ihracına karar verildiğini açıkladı. Bıçakçıoğlu’nun referandum sürecinde basına yansıyan demeçleri ve yaptığı çalışmaların camiayı rahatsız ettiği ve bu nedenle de teşkilatın isteği üzerine İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği ifade edildi.

MHP eski Milletvekili Bıçakçıoğlu: Er veya geç MHP Başbuğ Türkeş çizgine dönecek ve Ülkücüler tarafından yönetilecektir

MHP eski Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, partiden ihraç kararını umursamadığını söyledi. ’Kral çıplak’ demeye devam edeceklerini ifade eden Bıçakçıoğlu, "MHP’nin bu ulusalcı politikaları millet nezdinde karşılık bulmamaktadır. Er veya geç MHP Başbuğ Alparslan Türkeş çizgine dönecek ve Ülkücüler tarafından yönetilecektir." dedi.

Bıçakçıoğlu, Anayasa değişikliği paketine destek verdiği ve referandum sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle bugün MHP Trabzon İl Disiplin Kurulu tarafından oy birliği ile partiden ihraç edilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, ihraç kararına itiraz da etmeyeceğini ifade etti.

Kararı, "Hiç umurumda değil" diyerek karşılayan Bıçakçıoğlu, "Uşak Belediye Başkanını istifaya zorlayan zihniyet bu zihniyettir. Yüzlerce insanı bu partiden attılar. Yüzlerce ilçede kongre yapmadılar. Trabzon’daki parti yönetimi de bir kukla yönetimidir. Ülkücülerin nazarında kıymeti ve değeri yoktur. Beni atmakla Düzköy, Beşikdüzü ve Çaykara’daki Ülkücülerin yok sayılmasını telafi mi ettiler? O insanları yok sayarak kongre yapıp İl Disiplin Kurulu üyeliğine seçildiler." dedi.

Söylediklerinin gerek kamuoyu gerekse Ülkücü tabanda karşılık bulan sözler olduğunun altını çizen Bıçakçıoğlu, "MHP’de birileri birilerine bir rol biçti. Devlet Bahçeli marifetiyle bu rolü oynuyorlar. Türk-İslam ülküsü Bahçeli’nin umurunda değil. Bu rolde de başrol oyuncusu bile olmayıp sadece bir figüran konumundadırlar." diye konuştu.

İhraç kararına kesinlikle itiraz etmeyeceğinin vurgulayan Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti: "Devlet Bahçeli, ’ülkenin beka sorunu var’ diyor. Ülkenin beka sorunu MHP’nin bekasından geçer. Bu tavırlar asla MHP’yi bir milim dahi ileri getirmez. Nice il başkanları, belediye başkanları ve eski milletvekilleri partiden ihraç edildi. Bu durumun benimle de bitmeyeceğini biliyorum. Biz ’kral çıplak’ demeye devam edeceğiz. MHP’nin bu ulusalcı politikaları millet nezdinde karşılık bulmamaktadır."

Önümüzdeki seçimlerde haklılıklarının ortaya çıkacağını ifade eden Bıçakçıoğlu, MHP’nin seçimde baraj altında kalacağını savundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin eski Ülkücülere yönelik ’geri dönün’ çağrısının da bir tiyatrodan ibaret olduğunu ileri süren Bıçakçıoğlu, "Devlet Bahçeli’nin ’yuvaya dönün’ çağrısı, benimle ilgili alınan bu kararla tamamen bir tiyatro oynandığının ispatıdır. Ülkücü kamuoyu müsterih olsun. Er veya geç MHP Başbuğ Alparslan Türkeş çizgine dönecek ve Ülkücüler tarafından yönetilecektir." şeklinde konuştu.

Başka bir siyasi partiye geçmeyi asla düşünmediğini de belirten Bıçakçıoğlu, mücadelesine Ülkücü hareket içerisinde ıslanmış olan binlerce Ülküdaşıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.